Ingrediente:
300 gr de zahar tos
300 gr alune sau nuci
Prepararea pralinelor:
In continuare ma voi referi la alune, dar si pentru nuci este valabil acelasi procedeu.
Se prajesc alunele , dispuse intr-un singur strat, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 170 gr. C.
Trebuie sa fim atente ca nu cumva sa se arda.
Dupa ce se racesc, alunele se freaca printre palme pentru a inlatura majoritatea cojilor.
Se caramelizeaza zaharul intr-un vas larg cu fundul gros,pana cand capata culoarea chihlimbarului. Se ia de pe foc si se amesteca imediat cu alunele. Se pun in gramajoare cat mai mici pe foaie de copt.
Dupa ce se racesc, se pun intr-un prosop de bucatarie sau intr-o punga rezistenta si se bat cu ciocanul de carne sau cu sucitorul pentru a obtine graunte mici. Pralinele pot fi amestecate in creme sau in inghetata, pot fi presarate deasupra cremelor ca decor, sau, macinate, se folosesc in blaturi de tort.
Pralinele se pastreaza in container inchis ermetic pentru a nu ajunge in contact cu umezeala.
Intrucat pot fi depozitate cu usurinta, este foarte comod sa pregatim praline in cantitate mai mare. Este o mare usurare sa le avem gata pregatite atunci cand preparam o reteta care contine praline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu