29 august 2016

Papusa din turta dulce - tutorial



Ador turtele cu ochisori. Mai ales pe cele cu ochisori blanzi de ciocolata. De ele ma despart intotdeauna cu inima stransa la gandul ca vor sfarsi intre dintii cuiva prea pofticios ca sa le indrageasca si sa le pastreze de drag.
Parca vad ca o sa pun la pastrare si papusile pe care le-am facut pentru proiectul meu de toamna, alaturi de pasarelele si de iepurasii pe care i-am pitit anul trecut de Paste. Am tot amanat sa le fac cadou celor dragi pana a trecut Pastele. Buna tactica, nu-i asa?

Pentru toamna aceasta am gandit un proiect cu casute, papusi, mere si floarea soarelui. Va voi arata pozele in postarea care urmeaza.
Va voi invata cum sa faceti o casuta simpla din turta dulce, impreuna cu tehnica de realizare a efectului de lemn invechit.

Deocamdata sa vedem cum decoram o papusa destul de simpla, totusi adorabila.



Am folosit un decupator ursulet si am desenat papusa in asa fel incat sa acopar turta cat mai bine.
Pentru umplerea suprafetelor veti avea nevoie de royal icing cu consistenta medie, iar pentru decorarea finala, respectiv pentru par, de royal icing cu consistenta tare.
Culorile le alegeti dupa plac.
Pentru un aspect cat mai real, va trebui sa umpleti si sa uscati pe rand sectiunile diferite ale papusii. Altfel veti obtine o suprafata compacta, fara definirea clara a partilor.
Prima data desenati fata, partea inferioara a rochitei si picioarele papusii.
Uscati turta cateva minute in cuptor pe programul de ventilatie la 50 gr. C.


Desenati rochita.
Uscati din nou glazura in cuptor.


Desenati si umpleti jachetica. Uscati glazura din nou.


Umpleti manecile , uscati glazura, apoi umpleti gulerasul si desenati pantofiorii papusii.
Uscati glazura.


Din acest moment veti folosi royal icing cu consistenta tare si un sac de decorare cu dui numarul 0.
Trasati firele de par pornind din partea centrala a capului, folosind o nuanta mai deschisa si una mai inchisa ale aceleiasi culori.


Desenati elasticul din parul papusii, apoi trasati firele de par care formeaza coditele in gupuri de cate 4-5.


Decorati hainutele papusii dupa plac, desenati pistruii si nasul cu carioca comestibila maro si faceti ochisorii cu royal icing mai moale ca sa fie rotunzi, fara varfuri.


Sigur ati observat ca papusa noastra nu are gurita. Mi s-a parut mai draguta asa.

Sper ca veti urmari si urmatoarele postari! Va voi arata multe lucruri interesante, usor de realizat.
Va imbratisez cu drag si va doresc o saptamana minunata!

Pentru tehnicile de baza ale decorarii cu royal icing, consultati categoria Tutoriale royal icing.

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru vizita, Daria!
      Te imbratisez cu mult drag!

      Ștergere
  2. Ce sa mai pot zice????? Admir si iar admir operele care ies din miinile tale talentate. Te pup si te imbratisez cu drag. Un pupic si de la Cata. Ea trimite papusii tale asta .... <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragostea voastra e minunata pentru noi. E ca o rochita de matase fina, pastelata, care ne invaluie rasfatandu-ne, alintandu-ne. Multumim ca sunteti prietenele noastre si va trimitem toate gandurile frumoase din lume!

      Ștergere
  3. Excelent!Si explicatiile pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbe creatiile tale.Eu si acum mai am din acelea de la tine.Sunt comorile mele dragi,le tin in vitrina.Le pastrez atat cat tin.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, draga mea, multumesc pentru vizita!
      Ce locsor bun si-au gasit turtitele la tine! :) Sper sa tina cat mai mult si sa iti poarte noroc!
      Te imbratisez cu drag si iti doresc tot binele din lume!

      Ștergere
  5. Absolut minunate ! Nu vrei sa ma infiezi? Sa traiesc intr-o lume de basm .Cand intru pe blogul tau ma rup de realitate si visez frumos .
    P.S. Am doar ....54 de ani ...

    RăspundețiȘtergere