10 aprilie 2015

Decor comestibil de muschi sau iarba

Stiu ca sunteti foarte ocupate, dar poate ca aveti nevoie de inspiratie, asa ca ma grabesc sa va scriu cum fac muschiul comestibil pentru decorarea suporturilor pe care aranjez biscuitii decorati.


Nu-mi place deloc sa vad dulciurile printre fasii de hartie verzi, destinate pentru decoruri necomestibile. Acestea nu au ce sa caute pe masa, dar mai ales nu ne face bine sa intre in contact cu mancarea.
Avem nevoie de firimituri de biscuiti.
Eu am folosit turta dulce pentru ca are o culoare foarte apropiata de cea a nisipului (pamantului), dar voi puteti sa faceti din orice fel de biscuiti, chiar si din pesmet uscat daca intentionati sa folositi decorul la alte preparate.
Aveti nevoie de fix cinci minute de lucru.
Eu am folosit colorant alimentar culoare muschi si galben lamaie. Pentru un efect deosebit, am facut doua nuante de verde, folosind prportii diferite de verde si de galben.

Ingrediente:
firimituri de biscuiti (pesmet)
colorant alimentar sub forma de gel, verde mosc si galben lamaie
esenta de vanilie artificiala (cu alcool) sau vodca
punga alimentara groasa
hartie de copt

Prepararea muschiului:
Punem o cantitate mica de colorant in punga, adaugam esenta sau vodca, framantam putin colorantul prin punga. Adaugam firimiturile, inchidem punga si frecam energic firimiturile ca sa distribuim culoarea cat mai bine.
Daca nu reusiti, mai adaugati esenta sau chiar si colorant daca considerati ca este necesar.
Distribuim firimiturile colorate pe hartie de copt si le lasam sa se zvante sau le uscam in cuptor la 50 gr. C.


Eu am folosit o jardiniera si o imitatie de curte cu gardulet pentru casutele de pasari pe bat.
Am spalat foarte bine suporturile, am invelit polistiren in folie alimentara, am pus polistirenul in jardiniera, respectiv in curticica si am acoperit totul cu hartie de ambalaj alimentar.


Am presarat firimiturile mai inchise la culoare si din loc in loc am pus gramajoare de firimituri de culoare mai galbuie.


Puteti sa folositi firimiturile si ca topping pentru cupcakes sau ca decor pentru tortul de Paste.
Sper ca v-am fost de folos si va doresc spor si multa inspiratie la pregatirile pentru Paste.





6 comentarii:

  1. Geniala idee, multumesc pentru ca ne-o impartasesti <3 Si felicitari pentru comorile delicioase de primavara, sunt superbe <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Simona. Se face atat de usor si atat de rapid, incat ar fi fost pacat sa nu va spun si voua cum se face. Efectul este grozav. Chiar daca se vad si cateva firimituri de biscuiti nevopsiti. Arata chiar mai natural decat un verde compact. ;)

      Ștergere
    2. Arata minunat de natural, intr-adevar :) Iar bucatelele nevopsite aduc un plus de farmec si accentueaza efectul vizual. Eu am vopsit asa fulgi de cocos, dar la biscuiti nu m-am gandit:)

      Ștergere
  2. Chiar comori delicioase vad aici! Sunt splendide, Felicitari! Imi spui, te rog, acei trandafirasi de pe biscuiti sunt facuti cu royal sau altceva? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Roxana!
      Da, sunt trandafirasi din royal icing.
      http://comoridelicioase.blogspot.com/2015/04/minitrandafiri-din-royal-icing.html

      Ștergere