30 noiembrie 2012

Gastrofest Timisoara 2012


Asa cum v-am spus in timpul pregatirilor mele pentru acest eveniment, am fost si sunt foarte mandra ca am fost invitata la Gastrofest. Dar cea mai mare bucurie a fost ca am putut fi prezenta la lansarea cartii de bucate a lui Uica Mihai, "Bucatarind cu Uica prin Banat".

N-am mai intalnit o carte de bucate care te face sa gatesti cu zambetul pe buze! E presarata cu povestioare care mai de care mai captivante, scrise in stilul Uica Mihai, aproape de sufletele noastre, in limbaj si cu umor taranesc autentic. Nu se poate sa nu te indragostesti de scrierile sale!

Ma bucur ca voi avea aceasta carte la indemana oricand datorita generozitatii autorului, care mi-a daruit-o cu autograf. Abia astept sa vina la Cluj, in turneul de lansare, ca sa-l pot "tzuca " pe amandoi obrajii.

 Dar sa revenim la Gastrofest. Am intalnit aici multe persoane dragi, pe care-i cunosteam doar virtual. Pe Chef Cezar Munteanu care ne-a impartit autografe,

pe mai vechea mea cunostinta - doamna Marioara Virtop si pe bloggerii culinari din Timisoara.
Printre ei, mi-a facut o deosebita placere s-o intalnesc pe Alina de la Sotie Fericita, pe Cosmin si Daiana Boc de la Simplu si Bun, pe Nicol de la Allday Cooking, pe Daiana de la Daiana's kitchen of love si, bineinteles, pe Liana Toma de la Pe masa din bucatarie, care a fost alaturi de mine in fiecare zi a festivalului cu Rulada de ciocolata alba si trufe de ciocolata, toate foarte gustoase. De la ea am furat si poza cu prietenele noastre bloggerite.
Va multumesc tuturor ca mi-ati dat ocazia sa va cunosc.
La Gastrofest au fost multe showuri culinare avandu-i drept actori pe bucatarii renumiti din Timisoara si au fost prezenti expozanti din domeniul culinar cu produse care mai de care mai sanatoase si mai aratoase. S-a gatit mult, lumea a fost vesela si multumita. In ceea ce ma priveste, aceasta expozitie mi-a adus multa fericire. Pe langa faptul ca i-am cunoscut personal pe bloggerii din Timisoara, am avut placerea sa vad pe chipul vizitatorilor si nu numai, bucuria de a privi lucrusoarele mele. Nu-mi venea sa cred ce schimbare se petrecea pe fetele oamenilor cand observau micul meu aranjament. Ochii le deveneau veseli, iar pe fata lor aparea un zambet ca de copil. Parca intinereau cu totii. Iar copiii, copiii au fost de-a dreptul atrasi ca de un magnet.
Aici il vedeti pe Tudor, baietelul cu par balai al Lianei Toma.
Unii parinti nu vroiau sa le faca bucurie celor mici oferindu-le o turtita amintire, asa ca le dadeam eu, gratis. Erau extrem de incantati si se uitau mirati la mine.
A, dar sa nu uit de doamna in varsta care mi-a admirat munca si careia i-am daruit o podoaba de pom de Craciun. A revenit a doua zi sa ne aduca felicitari facute de ea cu flori presate.

Va trimite nepotilor ei din Franta jucarioarele din turta dulce pe care i le-am daruit din tot sufletul. E o mare bucurie sa intalnesti astfel de oameni. Imi va trimite o scrisoare in curand, iar eu voi avea placerea sa-i raspund, chiar daca n-am mai trimis o scrisoare timbrata de un secol.
Dupa cum vedeti, m-am intors cu multe cadouri si amintiri care mai de care mai frumoase.
Va las cu pozele si nu uitati sa zambiti!
Mai este pana la Craciun, dar o mica poveste timpurie nu strica niciodata.





























2 comentarii:

  1. Amintiri frumoase, oameni pasionati, inspiratie, ....toate adunate.
    Felicitari Rita! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Dana. Au fost intr-adevar multi oameni pasionati si talentati. Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere