Cred ca nu i-as fi putut face o surpriza mai frumoasa cu nici un alt cadou.
Nu prea mananca ea dulciuri, dar o incanta tot ce e frumos pentru ochi, urechi si pentru suflet. Asa ca munca mi-a fost rasplatita exact asa cum m-am asteptat.
In sfarsit reusesc sa public reteta acestei frumuseti.
Tortul este format din doua blaturi de pandispan genovez cu diametrul de 18 cm, doua straturi de creme brulee cu infuzie de iasomie si un strat de jeleu de trandafiri. L-am imbracat in cea mai fina crema pe care am facut-o vreodata. Crema de unt cu bezea italiana, aromatizata cu esenta de trandafiri.
Va avertizez ca in crema aceasta se foloseste foarte mult unt. Tocmai de aceea am ales sa prepar creme brulee si jeleu ca si umplutura.
Ingrediente pentru un blat cu diametrul de 18 cm ( vom coace doua blaturi, separat ) :
3 oua intregi mari1 galbenus
90 gr de zahar tos
30 gr unt
80 gr faina
10 gr amidon
Ingrediente pentru 2 portii de creme brulee:
4 galbenusuri5 gr flori de iasomie uscate
70 gr zahar
250 ml frisca lichida
130 ml lapte gras
Ingrediente pentru jeleul de trandafiri:
150 ml dulceata de trandafiri3-4 picaturi de zeama de lamaie
250 ml apa
5 foi de gelatina (8.3 gr)
Ingrediente pentru crema de unt cu bezea italiana:
4 albusuri300 gr zahar
80 ml apa
450 gr unt cu continut de grasime de 82%
esenta de trandafiri sau apa de trandafiri
Pentru insiropat blaturile:
3 linguri de flori de iasomie uscate4 lingurite de brandy
4 lingurite de zahar
160 ml apa
Prepararea pandispanului genovez:
Amestecam faina cu amidonul si la dam prin sita de doua ori.Pornim cuptorul la temperatura de 180 gr. C.
Topim untul in cuptorul cu microunde.
Punem ouale intregi si galbenusul intr-un vas larg.
Incalzim apa la 50-60 gr. C (se simte cald la atingere, fara sa arda) intr-un vas in care sa putem cufunda partial vasul cu ouale.
Batem putin ouale la viteza mica a mixerului. Cufundam vasul cu ouale in cel cu apa calda, continuand sa mixam pana cand ouale devin spumoase. Adaugam zaharul in doua-trei transe, mixand la viteza mica pana cand temperatura compozitiei devine apropiata de cea a corpului. Verificam din cand in cand cu degetul.
In acest moment, scoatem compozitia din vasul cu apa calda, punem vasul cu untul topit in apa calda pentru a pastra untul caldut.
Crestem viteza mixerului la maxim si batem compozitia cam 5 minute. Compozitia va deveni pufoasa si se deschide la culoare. Cand compozitia are tinuta, astfel incat urmele lasate de mixer raman stabile, scadem viteza mixerului la mediu timp de 5 minute, apoi la minim, alte 5 minute. Daca lucrati cu robot de bucatarie, in ultima faza puteti schimba paleta cu cea pentru aluaturi.
Scaderea vitezei este importanta pentru a elimina bulele de aer din compozitie.
Adaugam amestecul de faina si amidon in doua transe, amestecand compozitia de jos in sus, cu miscari ample.
Scoatem doua linguri din compozitie, amestecam bine cu untul topit, apoi omogenizam cu restul compozitiei prin cateva miscari de rasturnare.
Coacem pandispanul in tava tapetata cu hartie de copt la temperatura de 180 gr.C timp de 35-40 de minute sau pana cand trece proba cu scobitoarea.
Rasturnam pandispanul copt cu tot cu forma pe un fund de lemn timp de 1-2 minute pentru a ne asigura ca nu-i cade mijlocul. Il lasam apoi la racit in pozitie normala, pe un gratar.
Prepararea creme brulee:
Punem la fiert frisca impreuna cu laptele. Aproape de punctul de fierbere, adaugam florile de iasomie. Lasam sa fiarba la foc mic 2-3 minute, apoi strecuram infuzia.Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se deschid la culoare si devin pufoase. Turnam putin cate putin infuzia calda peste oua, mixand in continuare.
Strecuram si impartim compozitia in doua vase termorezistente cu fund plat, mai mici decat forma de tort cu 1-1,5 cm in diametru.
Asezam vasele in tava mare a cuptorului si adaugam apa cam de un deget-doua in tava dupa ce am introdus-o in cuptor.
Creme brulee se coace in cuptorul preincalzit la 150 gr. C timp de 10-15 minute sau pana cand se aseaza. Mijlocul cremei trebuie sa fie tremuranda, ca o gelatina.
Punem vasele cu crema la rece pana cand asamblam tortul.
Prepararea jeleului cu trandafiri:
Tapetam cu folie alimentara un vas cu fund plat cu diametrul mai mic cu 1-1,5 cm decat forma de tort.Scoatem petalele de trandafiri din dulceata, amestecam dulceata cu apa si zeama de lamaie si fierbem amestecul 1-2 minute.
Lasam sa se racoreasca.
Hidratam foile de gelatina in apa rece timp de 10 minute.
Reincalzim 3-4 linguri de sirop de trandafiri, stoarcem gelatina si o omogenizam cu siropul cald. Amestecam cu restul siropului si turnam totul in vasul tapetat. Punem in frigider pana cand asamblam tortul.
Prepararea siropului pentru pandispan:
Incalzim apa cu zaharul pana cand ajunge in punctul de fierbere. Adaugam florile de iasomie. Lasam timp de 10 minute, apoi strecuram infuzia si adaugam brandy. Punem deoparte.Prepararea cremei de unt cu bezea italiana:
Curatam cu un servetel imbibat in otet un bol mare pentru a indeparta toate urmele de grasime. Acest pas este esential pentru a obtine o spuma perfecta din albusuri.Scoatem untul din frigider si il taiem cuburi in momentul in care incepem sa preparam crema. Untul nu trebuie sa fie foarte moale.
Punem la foc mediu apa cu zaharul si amestecam pana cand zaharul incepe sa se topeasca. In momentul in care da in clocot nu mai amestecam pentru ca altfel zaharul se recristalizeaza. Lasam sa fiarba la foc mic, avand grija sa curatam peretii vasului cu o pensula imbibata in apa.
Scopul nostru este sa obtinem un sirop de zahar fierbinte pe care il vom adauga la albusuri in timp ce le mixam, astfel incat albusurile sa se gateasca datorita caldurii siropului.
Pentru a obtine siropul cu consistenta corecta, acesta trebuie sa fiarba in jur de 5 minute.
Cu vreo doua minute inainte de expirarea timpului de fierbere incepem sa batem albusurile. In momentul in care formeaza varfuri stabile, adaugam in fir subtire siropul de zahar fierbinte.
Avem grija sa lucram cu mixerul la viteza maxima si sa mutam firul de sirop prin toata masa albusului astfel incat sa crestem temperatura intregii mase. Mie nu mi s-a intamplat sa ma stropesc, dar sa aveti grija, totusi, cum lucrati cu siropul fierbinte.
Dupa cateva minute vom obtine o spuma lucioasa, foarte alba si cu tinuta perfecta.
Pentru a grabi racirea bezelei, cufundam bolul intr-un vas cu apa rece. Puteti adauga si cateva cuburi de gheata. Batem bezeaua in continuare pana cand temperatura acesteia scade la temperatura camerei.
Scoatem bolul din apa rece si incepem sa adaugam rand pe rand cuburile de unt. Dupa un timp veti fi dezamagite vazand cum compozitia scade ca si volum si isi pierde consistenta.
Continuati sa adaugati cuburile de unt si sa mixati bine intre timp. In momentul in care terminati de adaugat tot untul, crema va avea consistenta corecta.
Adaugati 2-3 picaturi de esenta de trandafiri.
Pentru a obtine decoratiuni matasoase, fara intreruperi, este necesar sa indepartam pe cat posibil bulele de aer din crema. In acest scop vom freca cema cu o lingura de lemn, apasand-o de peretii bolului.
Putem s-o folosim imediat sau o putem pastra in frigider sau in congelator, avand grija sa o aducem la temperatura camerei inainte de a o folosi.
Asamblarea tortului:
Taiem cele doua blaturi de pandispan in doua cu un cutit lung, ascutit.Asezam o foaie pe platoul de servire, o insiropam, apoi urmeaza o portie de creme brulee.
Cufundam fundul vasului cu creme brulee in apa fierbinte pentru un moment, apoi lasam crema sa alunece peste blat. Nu se va rupe, doar ca se va intinde putin ca si suprafata. Din acest motiv am ales vase mai mici pentru preparare decat diametrul blatului.
Urmeaza un alt blat insiropat, apoi stratul de jeleu de trandafiri. Jeleul de trandafiri se rastoarna pe blat, apoi indepartam folia.
Peste jeleu asezam inca un blat pe care-l insiropam, apoi un strat de creme brulee si ultimul blat insiropat.
Invelim un carton in folie de aluminiu, il asezam strans in jurul tortului si strangem la baza cu peretii formei de tort in care am copt blaturile.
Pastram in frigider 2-3 ore.
Trandafiri din crema de unt:
Pentru a obtine trandafiri degradee vom imparti crema astfel: 30% va ramane necolorat, coloram 70% din crema cu 1-2 picaturi de colorant gel.Avem nevoie de un varf mare de forma stea inchis ( ex: marca Wilton - 1 M ) si de un sac a poche.
Asezam in lungul sacului o dunga grosuta de crema necolorata, apoi umplem deasupra cu crema colorata, avand grija sa eliminam pe cat posibil aerul.
Cel mai usor se lucreaza cu o spatula lunga.
Strangem partea de sus a sacului, tinem sacul perpendicular pe suprafata pe care dorim sa asezam trandafirii.
Atingem suprafata cu varful si cu presiune constanta asupra sacului ridicam putin varful pentru a forma centrul trandafirului, apoi rotim o data sau de doua ori varful in jurul centrului, in functie de marimea pe care o dorim.
Puteti exersa pe o folie. Dar si direct pe tort, pentru ca veti putea indeparta cu usurinta oricare trandafir care nu va e pe plac.
Sa ne intoarcem la tortul nostru.
Imbracam tortul intr-un strat foarte subtire de crema colorata astfel ca eventualele locuri ramase fara trandafiri sa nu fie vizibile.
Incepem de la baza tortului. Tinand sacul perpendicular pe suprafata acestuia, facem primul trandafir. Langa el, vor urma ceilalti trandafiri, astfel incat marginile acestora sa se atinga sau chiar sa se incalece o idee. Pe cat posibil, nu lasam locuri goale.
Aici m-a luat febra decoratului si din pacate am uitat sa mai fac poze.
Al doilea rand il vom incepe astfel ca centrul primului trandafir sa cada pe aceeasi verticala cu locul de intalnire a doi trandafiri de la baza. Umplem astfel golul care s-a creat. Continuam cu marginea de sus a tortului, apoi, in centru, in functie de cat loc ne-a ramas, amplasam un trandafir central sau trei trandafiri mai mici.
Asta e tot.
Mi-a luat mai mult timp sa scriu instructiunile decat decorarea tortului.
Pastram tortul in frigider avand grija sa-l scoatem cu o jumatate de ora inainte de servire, astfel incat crema sa redevina moale.
Va las cu tortuletul. Eu ma grabesc la Dulce Romanie, proiect initiat de Mihaela si gazduit luna de luna de cate un blogger culinar. Parada lunii martie din acest an este gazduita de prietena mea Paula pe blogul ei minunat, Enjoydessert. Asa ca ma bucur de doua ori ca luna aceasta voi ajunge la parada.
Am lipsit multe luni de la Dulce Romanie, desi mi-am dorit tot timpul sa particip. Turtele sunt de vina! :)))
Imi plac provocarile fetelor de a folosi ingrediente prestabilite la retete. Cel mai grozav este ca descoperi gusturi noi si incet-incet devii mai indraznet, mai creativ decat daca ramai in zona ta de confort.
Nu uitati sa intrati pe blogul Paulei in 31 martie! Veti vedea o parada de retete minunate, unele dedicate zilei de 8 Martie, altele avand ca actori principali nucile si cacaoa.
Pana atunci, coaceti, decorati si zambiti!
Lesin!!!!!!!! Esti extraordinara Rita, ai maini de aur!
RăspundețiȘtergereFelicitari din tot sufletul!!
Multumesc, Any. E mai usor de realizat decat ai crede. Plus ca e gata in cateva minute, fara nici un stres. Totul e sa incerci.
ȘtergereTrebuie sa spun, insa, ca familia mea cu gusturi foarte pretentioase cand vine vorba despre prajituri, a cam tras din nas la atat de multa crema de unt. Cam asa se intampla cu torturile decorate, din pacate.
Pupic!
Nici nu stiu ce sa mai zic... M-ai lasat masca! Dar, mai intai te felicit ptr gestul tau frumos... Mamele noastre intotdeauna se vor bucura de un astfel de gest, decat de ceva material.. :) Apoi te felicit ptr rabdarea si munca depusa.. Iar la final te mai felicit odata ptr ca esti atat de harnica si inventiva!!!
RăspundețiȘtergerePupici dulci fata cu maini de aur!!!
Multumesc, Simona. Mamele noastre intr-adevar se bucura mult cand primesc ceva facut de manutele noastre. Doar ca intotdeauna se vaieta ca am lucrat prea mult. Pe de alta parte, eu abia astept sa pot decora ceva. Orice! Ai mei nu-si mai doresc torturi cu fondant, asa ca trebuie sa ghicesc alte modalitate de a-i surprinde cu torturi decorate. Ei vor doar sa fie cat mai gustoase, spre marele meu necaz. :(
ȘtergereAsa ca iti dai seama cum vanez fiecare ocazie ca aceasta.
Pupici!
Cu adevarat deosebit!! Am si eu un set de varfuri pentru decorat, insa nu ma prea pricep sa fac flori...trebuie musai sa mai exersez :)
RăspundețiȘtergereFelicitari! Pupici :*
Oh! E pacat sa nu le folosesti. Fa-ti o portie de crema de unt. Daca folosesti reteta asta, o treime e suficient pentru exercitiu. Poti sa schimbi varfurile si sa experimentezi. Daca crema se incalzeste prea tare, o tii un pic in frigider. O tot refolosesti pana cand iti place cum iti ies decoratiunile. Sau poti incepe cu cupcakes.
ȘtergereSper ca te-am convins. Pup!
superb! si imi place mult reteta ta de pandispan. varianta asta n-o stiam. Trebuie incercata ;)
RăspundețiȘtergereDa, da! Pandispanul asta e cel mai bun, dupa parerea mea. Reteta am gasit-o la Rose Levy Beranbaum. Are tinuta perfecta, foarte rezistenta si creste frumos de fiecare data. Ca sa nu mai vorbim despre feliat. Nu cade nici o firimitura. E o baza foarte buna pentru insiropat. Poti sa-i dai orice aroma doresti. Sa-l incerci neaparat. Am tot vrut sa-i dedic o postare, dar inca nu am apucat. Sper ca o sa reusesc in curand.
ȘtergereMulta munca dar e minunat!...si mamele merita!
RăspundețiȘtergereTe pup si te admir tare, tare.
Multumesc, Dana. E ceva munca, dar nu foarte multa. Jeleul si creme brulee sunt gata intr-o secunda. Iar crema de unt se face si ea repede. Ca sa nu mai vorbesc de decorat. Nu mi-a venit sa cred cat de repede am terminat totul. Pupic dulce!
ȘtergereTortul facut de tine este o minunatie , insa faptul ca l-ai pregatit ptr mamica ta este mai mult decat cel mai minunat cadou de 8 martie . S-o pretuiesti si s-o bucuri mereu cu fel si fel de surprize , mama e doar una !!!!
RăspundețiȘtergerePS.Iuffff , mi-au dat lacrimile , stii tu de ce !!! :( ... dar sssstttttt !!!!!!
O, Adinus, draga mea, iti promit ca am s-o bucur de cate ori am ocazia. Ai tu grija sa-mi amintesti s-o pretuiesc. :) Te imbratisez cu mult drag. Pupic!
Ștergereatat de elegant si frumos!!! bravo, felicitari si aplauze! <3
RăspundețiȘtergereBrigy! Ai venit la tortulet?! Sper ca iti iei inima in dinti si-l faci si tu. Gasesti tu o ocazie! Multi pupici din bucataria dulce!
ȘtergereEu chiar nu am cuvinte. Mamele noastre merită tot ce e mai bun din lume.
RăspundețiȘtergereSunt de acord cu tine, Alina. Ele merita mult mai multa atentie din partea noastra decat ne facem noi timp. Sunt cele mai pretioase fiinte pentru copiii lor. Am inteles acest lucru mult mai bine de cand sunt si eu mama. Ele sunt tot timpul cu gandul la noi. Se bucura impreuna cu noi si pentru noi, se intristeaza si se roaga pentru noi cand avem necazuri. Sunt niste ingeri care ne vegheaza toata viata.
ȘtergereTe imbratisez cu drag.
Ai reusit sa crezi un cadou minunat pentru mama ta.Cel de sus sa-i dea sanatate ca sa ai in continuare bucuria de a creia in continuare lucruri delicioase!
RăspundețiȘtergereMultumesc de urari, Loredana. Pupici!
ȘtergereFoarte frumos ! Imi place mult de tot cum arata si nedecorat :)
RăspundețiȘtergereAm facut si eu anul trecut un tort decorat asa, pt sotul meu.Doar ca am folosit frisca in loc de crema de unt, din cauza de copil mic atarnat de mine :))
Ah! Si interiorul a fost curcubeu : http://prajiturind-prajiturele.blogspot.ro/2012/08/tort-curcubeu-rainbow-cake.html :) Decorat cu praslea mai mult in brate :))
Am fost in vizita, Anamaria. Imi place tortul tau. Te admir ca reusesti sa faci atatea cu copii mici pe langa tine care iti solicita atentia la maxim. Trebuie sa ai nervi de otel sa poti fi creativa in asemenea conditii. Decorat cu frisca, tortul cred ca a fost delicios. Doar ca frisca nu e atat de stabila ca si crema de unt. Acest tort a calatorit o distanta cam mare ca sa-mi fi permis sa-l decorez cu frisca.
ȘtergereExceptional totul Rita!!!
RăspundețiȘtergereIntradevar tortul seamana cu un vals,e atat de fin ,evenimentul pentru care l-ai facut e la fel nobil ce sa mai zic imi place la nebunie!
Felicitari din suflet!
Rita cuvintele sunt de prisos...toata postarea ta este minunata...de la tort ,la executie si pan' la eveniment;MAMA, cea mai scumpa fiinta:-)
RăspundețiȘtergereFELCITARI!!!!
Multumesc de vizita, Angelica. Stii ca aprecierile tale inseamna mult pentru mine. Pupic dulce!
ȘtergereE foarte elaborat, elegant si extrem de aratos! Sincere felicitari draga mea si sanatate multa amandurora!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru urari, Alina. Ma bucur ca-ti place tortuletul. Pupici!
ȘtergereDeci e ceva de vis vedeam mereu tipul asta de ornament imi pace la nebunie pt o asa ocazie merita tot efortul din lume,foaaarte frumos poate o sa reusesc si candva, de unde ai luat duiurile nu toate sunt bune o sa incerc si eu sa fac asa cum ai spus mai sus unei fete. o zi buna sa ai.Gabriela
RăspundețiȘtergereDuiurile le-am cumparat de la magazinul online Lumea Basmelor.
ȘtergereCodul este: 402-2110(1M). Trebuie sa corectez mai sus. E in categoria Stea deschis, marime medie. Dar eu stiu ca forma asta e stea inchis.
http://lumeabasmelor.ro/details/263/stea-deschis
Ti-as recomanda sa cumperi si tip frunza, marime medie sau mica, si bineinteles stea inchis mai mici (cele cu taieturi mai prelungi) pentru marginea torturilor.
Nu ai nevoie de cupla decat in cazul in care ai de gand sa schimbi varfurile in timp ce decorezi cu acelasi sac. In mod obisnuit, lasi sa cada duiul in sac, apoi il retragi putin si tai din varful sacului. Duiul va sta in interiorul sacului in felul acesta. Sa tai cate putin din sac, pentru ca se mai intinde sub presiune si taietura devine prea mare pentru dui. Trebuie sa fie afara din sac doar o treime din dui.
O sa fac o postare si cu modul de lucru cu duiurile. Mi-am inchipuit ca stie toata lumea sa lucreze cu ele. Dar vad ca nu e chiar asa. Daca mai ai intrebari, sunt aici. :)
Tortul asta e superb Rita!! Mama ta cu siguranta a fost incantata de gestul tau minunat, de un cadou asa frumos in care ai pus mult suflet. Felicitari!!! Le meriti din plin ;)
RăspundețiȘtergereSi mai mult decat atat, ma bucur sa primesc aceasta reteta deosebita pentru parada de luna aceasta, iti multumesc mult! Te pup si iti doresc o zi minunata!!
Multumesc, Paula. Sunt tare bucuroasa ca, in sfarsit, apuc si eu sa paticip la parada.
ȘtergereMai ales ca luna asta gazda esti tu. Iti trimit cat de repede poza si linkul. Pupici!
Fara cuvinte...Este perfect! Abia astept postarea cu duiurile :), avem atatea de invatat de la tine. Te pup, Rita!
RăspundețiȘtergereO, doamne! Voi face negresit postarea. Plus ca m-am gandit sa combin crema asta de unt cu piure de fructe si bineinteles ca va trebui sa o folosesc la ceva.
ȘtergereSuperb, as jura ca-s adevarati trandafirii! Ce mai, esti o super artista, Rita! De cateva minute ma uit la tortul tau si nu obosesc sa ma minunez.
RăspundețiȘtergereMie una ce-i sub crema mi se pare super delicios. Combinatia dintre blat, jeleu si creme brulee este inedita, nu m-as fi gandit la asa ceva. Ma rog, e adevarat ca si experienta mea intr-ale torturilor e destul de... profana. ;-)
Cremele de unt, din pacate, nu m-au incantat niciodata. Dar crema ta, iarasi e ceva inedit, n-am mai auzit de bezea italiana pana acum. Sunt convinsa ca nu-i fada si gretoasa, cum este o crema de unt clasica. As incerca o felie, doua... :))
Felicitari pentru noua opera de arta si multa sanatate mamei tale! Sa va bucurati una de cealalta cat mai multi ani si de acum inainte.
Te pup, o zi frumoasa!
Multumesc, Roxana. Numai ganduri bune iti trimit si eu.
ȘtergereCrema asta de unt nu e inventia mea. Am studiat 6-8 retete pana cand am ajuns la forma asta. Iar interiorul l-am gandit astfel ca sa mai taie din consistenta cremei. Sincer, am avut un pic de emotii cu creme brulee. M-am gandit ca se va face bucatele pana ajunge pe tort. Dar n-a fost asa. A alunecat frumos din craticioara fix la locul ei. Noroc pe mine!
Te imbratisez cu drag si iti doresc o primavara minunata!
Multumesc mult deci fac aproape orice la interior ul tortului cand ajung la decor imi pierd rabdarea cu pasta de zahar a mei nu prea o plac desi eu o ador zice ca e prea dulce am facut trandafiri din rahat au fost foarte frumosi pt ziua tatalui meu,oricum sunt pasionata de torturi si le fac cu placere pt noi bineinteles am doi copilasi si nu prea am timp,,imi place tare mult nu stiu daca o sa reusesc, o sa imi cumpar cele necesare si o sa ne auzim .oricum urmaresc blogul tau si imi place tare mult.pup Gabriela.
RăspundețiȘtergereTe inteleg perfect, Gabriela. Fix asa am patit si eu. Cei din familie imi spun dinainte sa nu le fac tort cu fondant. Si baiatul meu m-a rugat sa fac tortul Castelana de ziua lui. Pentru ca ii place mult glazura fina. Asta dupa ce am cheltuit o groaza cu tot felul de ustensile pentru fondant! :( Nu-ti face griji. Vom experimenta iar si iar pana cand gasim cea mai gustoasa modalitate de decorare. Iti vand un pont. Eu am mai facut si tortul lor preferat din care am decupat un arc de cerc si am asezat piesa de fondant in locul format, langa tort. Arata foarte bine si nu trebuie sa imbraci tortul in fondant.
ȘtergereAbsolut superb!!!! Felicitari din suflet pentru minunatiile tale!
RăspundețiȘtergereCat de complexa retata iar tortul per total este minunat.Felicitari!
RăspundețiȘtergereBeautiful! Love the colours :)
RăspundețiȘtergereAbsolut superb tortul!Sincere felicitari!
RăspundețiȘtergereExceptional! N-am vazut in viata mea asa o frumuseste de tort( imi imaginez ca este bun pe masura)! As vrea sa ajung ziua cand voi putea si eu sa-l fac pentru mama mea!
RăspundețiȘtergereMoamaaaaa, la fel de delicat cum ne-ai obisnuit si cu celelalte minunatii ale tale!
RăspundețiȘtergereWeekend placut draga Rita, pupici!
E absolut sublim,l-am mai admirat si pe fb,se vede ca e facut pentru mama!Felicitari Rita!
RăspundețiȘtergerePupici
Nu am vazut ceva mai frumos!
RăspundețiȘtergereRita, am vazut tortul la parada de pe blogul Paulei si nu pot sa tac, trebuia sa vin si sa-ti spun cat e de frumos!Ai suflet de artist si maini de aur! Felicitari pentru tot ce faci!
RăspundețiȘtergereOau! Am rămas fără cuvinte!
RăspundețiȘtergeresuperb!
RăspundețiȘtergere