In timp ce presaram firimiturile de turta dulce pe palarioarele ciupercutelor din bezea mi-a venit o idee geniala: sa fac mai multe palarioare presarate cu turta dulce si cu fistic pe care sa le lipesc apoi cu crema de portocale.
Am obtinut niste prajiturele delicioase, asemanatoare cu macarons. Diferenta este ca acestea nu contin faina de migdale ci masa uscata este presarata sub si peste bezele. Sunt aspectuoase si incredibil de gustoase.
Bezelele isi vor pastra coaja crocanta daca le lipiti cu crema doar inainte de servire.
Crocante si moi in acelasi timp, cremoase, cu gust de citrice. Pur si simplu ti se topesc in gura.
Reteta si modul de preparare al bezelelor le gasiti la postarea Ciupercute din bezele.
Modul de realizare al bezelelor cu crema de portocale este urmatorul:
Pregatiti bezele rotunde din 2-3 albusuri, presarati-le cu firimituri de turta dulce si cu fistic sau cu portocale confiate maruntite inainte de coacere.
Coaceti bezelele la 70 gr.C cu convectie sau la 90-100 gr.C in cuptor simplu, timp de 50-60 de minute, sau pana cand dosul lor este uscat si le puteti desprinde curat, cu usurinta de pe foaia de copt.
Lasati bezelele la racit in cuptor, cu usa intredeschisa.
Depozitati-le in cutii inchise la temperatura camerei, in conditii de umiditate scazuta.
Pregatiti crema de portocale dintr-o portocala.
Reteta este la Crema de portocale sau de lamaie.
Lipiti cate doua bezele cu crema de portocale.
Spor la prajiturit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu