Mie imi plac foarte mult turtele dulci cu suprafata rosie, decorate cu royal icing alb, mai ales pentru ornamente de paste sau pentru podoabe de pom de Craciun.
1/2 lingura de gelatina granule
3-4 linguri de apa
colorant alimentar sub forma de gel
o cana de portelan
pensula lata, moale
Amestecati foarte bine colorantul cu apa si gelatina, lasati amestecul sa se odihneasca 5 minute, apoi introduceti canita in cuptorul cu microunde timp de cateva secunde (5-10 secunde), cat sa se topeasca gelatina. Aveti grija sa incalziti doar amestecul, sa nu fiarba in nici un caz.
Pensulati suprafata turtelor cu gelatina calduta. Pensulati intr-o singura directie, ca la oja. Puteti reveni dupa cateva minute cu un al doilea strat de gelatina pentru a obtine o suprafata mai lucioasa si mai inchisa.
Reincalziti gelatina de cate ori e nevoie. Lasati turtele sa se raceasca pe un gratar si sa se usuce 5-6 ore.
Spalati bine pensula imediat dupa folosire.
Ornati cu royal icing .
chiar ca este o idee geniala pentru podoabele de Craciun!
RăspundețiȘtergereAlina.
Podoabele vor fi lucioase si foarte frumoase, Alina. Voi face cateva decoratiuni si voi adauga pozele. Vei vedea ca sunt superbe.
Ștergerenu ma indoiesc de asta!
RăspundețiȘtergereAlina.
Nici sa nu te indoiesti! Sa ai o zi frumoasa, Alina.
Ștergereva multumesc!
RăspundețiȘtergereseara frumoasa va doresc si eu!
Alina.
Esti fenomenala mai fata,ai manute de aur!te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Flory. Te pup si eu!
ȘtergereCe idee ingenioasa! Arata superb! Multumim, Rita! :)
RăspundețiȘtergereCu cea mai mare placere, Edith. N-as fi crezut ca e asa multa lume interesata de turta dulce.
ȘtergereWay cool! Some very valid points! I appreciate you
RăspundețiȘtergerewriting this article plus the rest of the website is also really good.
Feel free to visit my weblog ; diet that works
Thank you for visiting my blog. I surely will visit yours, altough I'm not planning to go on a diet right now. :)
ȘtergereAm facut odata turta dulce cu gelatina rosie deasupra pentru ca am vazut la unguroaice acele turte frumoase rosii cu alb, absolut minunate.Totusi nu am fost multumita deoarece cand muscam din turta se simtea ca un cauciuc deasupra si am uns chiar strat subtire.Apoi am vazut un tutorial al unei unguroaice pe youtube si cineva la comentarii a intrebat cu ce unge turta si ea a spus ca o unge cu galbenus de ou si colorant rosu.Acum ma gandeam ca galbenusul este periculos asa crus.Oare daca il fierb pe bain marie mai este periculos?Cat despre cei cu gelatina nu stiu ce sa zic, poate am pus eu gelatina prea multa......Esti foarte talentata, am invatat multe de pe blogul tau chiar daca nu am comentat :) Multumesc!
RăspundețiȘtergereDa, intr-adevar, turtele decorate cu gelatina nu sunt pre placute pentru cei care le mananca.
ȘtergereEu sper din toata inima sa nu manance nimeni turtitele mele. Le consider prea dragalase pentru a fi mancate.
Poti decora turtele si cu galbenus sau cu albus amestecat cu colorant. In acest caz trebuie neaparat sa le mai introduci in cuptor la 100-120 gr. C ca sa ajuti uscarea lor. Nu cred ca sunt periculoase daca apuca sa se usuce in timp scurt. Mierea din turte este un foarte bun conservant. Zaharul la fel. Asa ca nu vad nici un pericol.
Draga Rita,
RăspundețiȘtergereAm dat peste blogul tau de doua zile . si n-am cuvinte, sunt uimita ce poate face cineva cu imaginatie, foarte multa indemanare si nu in umltimul rind rabdare. Acum trei saptamani am facut prima mea turta dulce , pe care am inceput sa le ornez dupa modele gasite de pe internet. M-am scufunda tot mai mult in tainele turtei dulci , si mi-am dat seama pe zi ce trecea ca variantele , posibilitatile sunt infinite care ne sunt oferite in fabricarea acestor minunate prajiturele.Fiind economista , cu multe griji si responsabiliati , nici nu-mi pot imagina o recreere mai buna , unde imi pot gasi linistea interioara .Intotdeauna mi-a placut sa desenez , si acum cand pot sa fac asta acasa la masa de bucatarie , sunt foarte fericita .Iti admir lucrarile, toate sunt niste capodopere iar tu esti ceea mai onesta si sincera fiinta care fara remuscari divulga secretele meseriei pe care o practica fara sa ceri ceva pentru asta. Daca imi permiti, ti-as trimite cateva poze cu lucrarile mele, pentru sfaturi si pareri. Noua ta admiratoare , Aniko
Mda, exact la fel am patit si eu acum doi ani. Este o activitate relaxanta care iti aduce multe bucurii daca ai destui admiratori in jur. Atata doar ca deja incepe sa ma copleseasca. Cu cat faci mai multe, cu atat iti doresti mai mult. La un moment dat obosesti. Dar nici o problema, ca dupa cateva zile iti doresti din nou sa ornezi cateva turtite.
ȘtergerePoti sa-mi trimiti pozele turtelor. Ma voi uita la ele cu placere.
Te imbratisez cu drag.