18 august 2012

Biscuiti cu levantica


         Ma chinuiesc de o saptamana sa schimb infatisarea blogului. Il modific, apoi ma straduiesc sa-l refac. De parca nu mi-ar fi fost de ajuns, m-am trezit si ca nu mai am spatiu de gazduire pentru poze. Asa ca am cotrobait tot netul in cautare de solutii. O adevarata aventura! Cat pe ce sa nu ma mai prezint la Dulce Romanie. Ei, dar nu ma las eu asa usor. Asa ca anunt cu surle si trambite ca reteta aceasta va fi prezenta printre deliciile cu levantica de la Dulce Romanie - Provocarea lunii August 2012, gazduita de Catalina pe blogul ei, Kiss the Cook.
         In cinstea acestor biscuiti deliciosi care asteapta de o saptamana sa fie prezentate lumii, m-am hotarat sa folosesc in designul blogului culoarea lavandei. Se putea mai mult de atat?
Este prima data cand folosesc levantica la prajituri, asa ca am inceput timid, transformand reteta mea preferata de biscuiti cu vanilie in cea cu levantica. Am mai adaugat coaja de lamaie si sunt mandra ca am intuit foarte bine cum se vor imbina aceste gusturi. In timp ce morfolesti biscuitii simti gustul de lamaie, iar dupa ce inghiti, se elibereza aroma usor mentolata a levanticii. Daca ai suficienta imaginatie, gandul te poarta in Provence, tinutul cu campii intinse de levantica. Tare as adauga o imagine, dar nu-mi permit furtisaguri, asa ca ne limitam la biscuitii nostri.

Ingrediente:

125 gr unt
150 gr zahar praf
1 ou
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1/2 lingurita de flori de levantica uscate
1 praf de sare
1 lingurita rasa de praf de copt
250 gr faina

Prepararea biscuitilor:

Se amesteca ingredientele uscate si coaja de lamaie.
Se bate bine untul cu zaharul praf, pana devine cremos. Se adauga oul si se mixeaza pana cand compozitia devine pufoasa.

Se adauga esenta de vanilie, apoi mixul de ingrediente uscate, in doua-trei transe.

Aluatul se pune in frigider timp de cel putin 1 ora. Daca vreti sa coaceti biscutii imediat, mai adaugati 50 gr de faina.
Aluatul se intinde pe o suprafata usor presarata cu faina, si se decupeaza formele dorite.

Biscuitii se coc in cuptorul preincalzit la 175 gr.C, timp de 7-8 minute. Nu trebuie sa-i coaceti prea mult. Ei vor fi alb-galbui, in nici un caz inchisi la culoare. Ii lasam sa se racoreasca in tava, apoi ii mutam pe un gratar pana la racirea completa.



Daca tot am facut biscuiti, nu m-am putut rabda sa nu decorez cativa.


Puteti vedea cum le-am decorat in postarea Buchetele de levantica.

Sursa: Lilaloa - biscuiti cu vanilie.


12 comentarii:

  1. Ce frumos arata!!! Deliciosi!! Asa frumos i-ai ornat, ca mie mi-ar fi teama sa musc dintr-unul ca sa nu-l stric! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita,Poliana. Cei mai gustosi sunt cei nedecorati. Langa un pahar cu lapte. Pup!

      Ștergere
  2. Foarte frumos decorati! Arata foarte fragezi si gustosi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Mihaela. Sunt dichisiti pentru Provocare. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb i-ai decorat! :)
    de gust, nu mai vorbesc, levantica este printre aromele mele preferate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur foarte mult ca iti plac. Cat despre levantica, intr-adevar e foarte buna. Nu m-as fi gandit.

      Ștergere
  5. Cata perfectiune! Cat despre decor...eu am crezut ca ai lipit niste levantica pe biscuiti, ulterior am vazut cat talent ai! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, Liana. Ma bucur ca iti plac. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. buna,,
    daniela sunt
    cat de frumosi sunt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    felicitari !!!!!!!!!!!!!!
    si eu am avut o prima impresie ca ai pus direct florile pe biscuiti !!! :))))
    asa ca eu cum nu am talent la decor mi-ar face o deosebita placere sa-mi devulgi si mie secretul ... cum si cu ce ? ( adica: in ce mod , cu ce ustensila , si cu ce fel de creme
    multumesc antiicipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela, cred ca te-au furat pozele. In ultima fraza din postare este un link: Buchetele de levantica. Linkul te va conduce la o alta postare unde am descris cum am facut buchetelele.

      Ștergere
  8. Arata inedit totul! ma minunez la fiecare postare!

    RăspundețiȘtergere
  9. I-am facut si eu ieri, extraordinar de buni, au mancat cei mici fara numar! Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere