Ei, acum ma credeti?
Asemenea trofeu nu putea sa stea decat ca podoaba delicioasa pe minitortuletele cu vanilie si crema cu zmeura proaspata.
Ingrediente pentru 12 bucati de cupcakes:
120 gr de unt la temperatura camerei140 gr zahar
3 oua mari la temperatura camerei
1 lingurita de esenta de vanilie
200 gr faina
1 1/2 lingurita de praf de copt cu sofran
un varf de cutit de sare
coaja rasa a unei lamai
70 ml lapte
Ingrediente pentru crema cu zmeura:
200 gr unt la temperatura camerei200 gr zahar praf
100 gr zmeura
1/2 lingurita de esenta de vanilie
12 buc zmeura pentru ornat
Preparare cupcakes:
Pornim cuptorul la 180 gr.C (foc mediu) si punem hartiutele de muffin in tava.Frecam untul cu zaharul, la viteza maxima a mixerului, pana devine o crema usoara si pufoasa (7-8 minute). Adaugam pe rand ouale, avand grija sa batem bine compozitia dupa fiecare ou.
La sfarsit, adaugam esenta de vanilie.
Amestecam separat ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si coaja de lamaie.
Adaugam alternativ faina si laptele. Faina in trei transe, laptele in doua transe, amestecand cu mixerul la viteza mica. Incepem si terminam cu faina.
Umplem hartiutele de muffin in mod egal ajutandu-ne de doua linguri. Luam compozitia intr-o lingura, iar cu cealalta o impingem in hartiute.
Le punem imediat in cuptorul preincalzit si le coacem intre 15 si 20 de minute. Dupa 15 minute controlam cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese curata, cupcakesurile sunt gata. Daca nu, le mai lasam 2-3 minute si controlam din nou. Aveti grija sa nu le coaceti prea mult, pentru ca devin uscate.
Prepararea cremei:
Zdrobim zmeura cu mixerul vertical. Daca nu va plac semintele, trecem piureul obtinut printr-o sita deasa.Frecam untul cu mixerul la viteza maxim pana cand devine pufos. Adaugam zaharul in trei transe si batem crema foarte bine intre ele. Crema este gata cand este pufoasa si nu se mai simt granulele da zahar.
De-acum lucram cu lingura, ca nu cumva sa se taie crema. Incorporam esenta de vanilie, apoi piureul de zmeura, in trei transe.
In final, punem cate o zmeurica (sau mai multe) pe fiecare cupcake.
Asa-i ca sunt minunate? Se fac foarte usor si se bucura toata lumea de ele, cu mic cu mare.
Si acum anunt cu mare mandrie ca voi participa cu aceasta reteta la Provocarea lunii iulie 2012 a paradei Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de Cosmin si Daiana pe blogul lor, Simplu si bun.
Sursa retetei: Joy of Baking.
Super dragalase, a meritat sa infrunti urzicile si mustele :))
RăspundețiȘtergerePupici
A meritat, dar inca ma scarpin. Prajiturelele sunt foarte gustoase.
RăspundețiȘtergereDubla portie de sanatate: zmeura salbatica si mini cura cu acid formic din urzici, bun pentru circulatie si reumatism. :) Cat priveste musca, o pot intelege ca nu-i placea concurenta si te vroia plecata de langa asa bunatati!
RăspundețiȘtergereNu sunt mare fan cupcakes, dar numai la cat de fain ti-au iesit si la gandul gustului si-a aromei de zmeura, as incerca una, chiar doua, trei...
O zi frumoasa, numai bine!
Roxana draga, ma bucura foarte mult vizita ta. Poate iti faci un pic de timp pentru cupcakesurile astea delicioase. Te pup.
RăspundețiȘtergereSunt tare frumoase, imi plac mult dulciurile cu zmeura. E bine cand ai ocazia sa culegi chiar tu fructele, mie timpul nu prea imi permite.
RăspundețiȘtergereCu timpul, din pacate, ma descurc si eu destul de greu. Am dat peste ele intamplator.
RăspundețiȘtergereVai cum arata...deliciose cu siguranta!Ne place zmeuraaaa mult***
RăspundețiȘtergereDelicioase. Ajuta mult zmeura, altfel crema de unt ar fi cam grea. Va pup!
Ștergere