Crusta din biscuiti umpluta cu compozitie de trufe de ciocolata cu aroma de zmeura este deliciul suprem pentru iubitorii de ciocolata. Am gasit aceasta reteta pe Joy of baking si n-am stat nici o clipa pe ganduri - mi-am suflecat manecile si la treaba!
Ingrediente
Crusta
200 gr. de biscuiti digestivi70 gr. de unt topit
Umplutura ciocolata cu sos de zmeura
280 gr ciocolata minim 55% cacao80 ml de sos de zmeura
240 ml frisca lichida 32% grasime
Sos de zmeura
240 ml de zmeura2 linguri de zahar
Prepararea crustei:
Se zdrobesc foarte fin biscuitii, apoi se amesteca cu untul topit.Va puteti da seama daca compozitia s-a legat strangand-o in pumn. Compozitia este buna daca ramane intr-o bucata. Daca se faramiteaza, mai adaugati foarte putin unt.
Cu aceasta compozitie se imbraca forma de tarta sau de tort tapetata cu hartie de copt, urcand si pe peretii formei cam 2 cm.
Compozitia se apasa in forma cu dosul palmei sau cu fundul plat al unui pahar.
Prepararea sosului de zmeura
Se amesteca zmeura cu zaharul si se zdrobeste cu mixerul vertical.Se strecoara sosul pentru a indeparta samburii de zmeura.
Prepararea umpluturii de ciocolata
Eu am dublat cantitatile pentru umplutura pentru ca tarta sa fie mai inalta.Se aduce la punctul de fierbere frisca, apoi se toarna peste ciocolata maruntita fin. Se lasa cateva minute sa se topeasca ciocolata, apoi se amesteca compozitia pana cand devine fina si dispar toate bucatelele de ciocolata. Daca este nevoie, se mai incalzeste putin, amestecand continuu. Se adauga sosul de zmeura si se lasa sa se racoreasca putin.
Cu aceasta compozitie se umple tarta. Mare atentie sa nu scoateti tarta din forma de tort, pentru ca umplutura calduta topeste marginile tartei.
Tarta se introduce in frigider cateva ore, apoi se scoate din forma de tort.
Se decoreaza cu trufe de ciocolata (din umplutura se fac cateva bombonele si se tavalesc prin cacao) si zmeura daca pofticiosii din jurul vostru nu le devoreaza.
Iata o felie generoasa din aceasta delicioasa bomba de calorii:
Stunning!!!!!
RăspundețiȘtergereCiocolata si zmeura, e poate cel mai decadent mixt posibil la capitolul umpluturi...dupa umila mea opinie...
Opinia ta e corecta. Doar ca e cam multa ciocolata aici. E o reteta mai veche. :)
ȘtergereAcum as modifica cate ceva la ea. Pup!