31 mai 2012

Biscuiti aurii cu seminte de floarea soarelui


De Ziua Copilului va doresc tuturor multe zile cu soare si veselie.
Aceste discuri aurii sunt grozavi de rontait pentru copii de 1 iunie. In familia mea au foarte mare trecere cu orice ocazie.

Ingrediente biscuiti:
100 gr zahar pudra
200 gr unt
1 ou
300 gr faina

Ingrediente umplutura:
90 gr de zahar
40 gr miere
90 gr frisca lichida neindulcita
40 gr unt
200 gr seminte de floarea soarelui cojite

Preparare biscuiti:

Se taie untul bucatele, apoi se adauga in amestecul de faina si zahar pudra. Se framanta cu buricele degetelor pana cand se formeaza mici cocoloase asemanatoare firimiturilor de paine.

Se adauga oul si se framanta aluatul pana cand se leaga.
Se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider 1/2 ora.
Apoi, se intinde o foaie de 3-4 mm pe blatul de lucru presarat cu faina si se decupeaza discuri nu prea mici (eu le-am decupat cu un pahar cu diametrul de 7 cm).
Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200 gr. C timp de aproximativ 10 minute. Biscuitii nu trebuie sa fie perfect copti pentru ca urmeaza sa le mai coacem.

Intre timp se prepara umplutura:
Se pun toate ingredientele in afara semintelor intr-un castron si se fierb 2-3 minute ca sa se dizolve zaharul. Se ia castronul de pe foc si se adauga semintele.

Se aseaza cate o lingurita de umplutura pe fiecare biscuit si se intinde aproape de marginile acestuia.

Se introduce tava in cuptor pentru inca 10 minute, cu usa cuptorului intredeschisa, la aceeasi temperatura (200 gr.C). Urmarim ca biscuitii sa fie caramelizati la suprafata (aurii), in nici un caz arsi.

Daca credeti ca aveti rabdare, dupa ce se coc, biscuitii pot fi imbracati in discuri din folie de aluminiu, ridicandu-le pe marginea biscuitilor. Merge foarte repede: se indoaie folia de aluminiu in mai multe straturi, se apasa pe folie forma cu care au fost decupati biscutii, apoi se taie discul cu aproximativ 1 cm mai mare. In felul acesta obtineti mai multe discuri deodata.













Daca procedati asa, se poate pune mai multa umplutura pe biscuiti fara ca aceasta sa curga in tava si biscutii vor iesi perfecti.

Folia se indeparteaza inainte ca biscutii sa se raceasca complet, pentru ca altfel se lipeste de zaharul caramelizat.
Pofta mare si distractie placuta!


Un comentariu: