21 decembrie 2014

Bradut din bezele - Cum sa aducem zapada pe masa de Craciun

Vazand cat de dragute au iesit ciupercutele din bezele, am continuat cu creatiile pufoase, crocante in exterior si moi in interior. Asa cum am promis, revin cu modalitatea de pregatire a bradutilor din bezele.

De data aceasta, in locul firimiturilor de turta dulce am folosit fistic macinat.
Daca va place mai mult, puteti sa colorati masa de bezea cu colorant verde la sfarsitul prepararii bezelei. Acesti braduti pot fi decorati cu margelute comestibile colorate sau cu decoruri din ciocolata. Puteti sa adaugati, de asemenea, mici fragmente de merisoare confiate sau de stafide. Partea buna este ca puteti sa faceti bradutul oricat de mare, dat fiind ca discurile care il compun sunt coapte separat.
Recomand sa nu lipiti bezelele unele de altele. Astfel, bradutul devine un mod de prezentare al bezelelor si familia voastra se va putea servi cu cate prajiturica.
Daca intentionati sa faceti cadou bradutul, puteti sa lipiti bezelele cu ciocolata alba topita sau cu glazura regala.

Reteta si modul de preparare al bezelelor le gasiti la Ciupercute din bezele.
Eu am facut bezelele dubland cantitatile.
Am obtinut un bradut de vreo 15 cm si in jur de 30 de bezele simple, rotunde, pe care le voi lipi cu crema de portocale inainte de servire.
Daca aveti cuptor fara convectie sa nu faceti niciodata bezele din mai mult de 2 albusuri pentru ca ele trebuiesc coapte imediat.

Modul de pregatire al bradutilor este urmatorul:
Folosim un dui stea inchis sau deschis, marime mare. Facem discuri de bezea pe foaia de copt pornind din centrul acestora, rotind apoi duiul in acelasi plan, tinand sacul in pozitie verticala.

Daca va simtiti mai confortabil, puteti sa trasati cercurile dinainte pe verso foii de copt.
Ca sa fiti siguri ca o sa va ajunga bezeaua, porniti cu cea mai mica dimensiune, care va fi varful bradutului si faceti cate doua discuri aproximativ de aceeasi marime, crescand diametrul acestora pe masura ce inaintati. Presarati fistic maruntit peste bezele inainte de a le pune in cuptor.
Coaceti bezelele la 70 gr.C cu convectie sau la 90-100 gr.C in cuptor simplu, timp de 50-60 de minute, sau pana cand dosul lor este uscat si le puteti desprinde curat, cu usurinta de pe foaia de copt.
Puteti sa deschideti usa cuptorului linistite. Bezelele nu sunt sensibile dupa ce si-au format coaja crocanta. Lasati bezelele la racit in cuptor, cu usa intredeschisa.
Depozitati-le in cutii inchise la temperatura camerei, in conditii de umiditate scazuta.

Planuiesc sa pun bradutul pe o farfurie presarata cu zahar praf, inconjurat de cateva ciupercute si de bezele cu crema de portocale.
Puteti sa faceti din aluatul de bezele si cercuri sau inimioare cu centrul gol, pe care apoi sa le agatati in brad.
Ideile sunt nesfarsite.
Sper ca v-am fost de ajutor cu decorarea mesei dulci pentru Craciun.

Urmeaza reteta bezelelor cu crema de portocale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu