14 iulie 2012

Tort crocant cu crema de branza si zmeura


Nu sunt un mare fan al blaturilor fara coacere, dar fiindca este o vara foarte calduroasa pe de o parte, pe de alta parte nu pot sa las balta prietenele rubricii "Mai simplu nu se poate", am cotrobait pe internet sa gasesc un blat potrivit la cutiuta de zmeura care astepta cuminte in frigider. Blatul cu ciocolata alba si fulgi de porumb mi s-a parut cea mai potrivita alegere pentru crema de branza presarata cu micile comori rosii. Si pentru ca tortuletul sa fie si mai aromat, am adaugat coaja de limeta.
Am reusit sa va corup?

Ingrediente pentru blat de 18 cm:

150 gr ciocolata alba
50 gr unt
30 gr fulgi de migdale
80 gr de fulgi de porumb natur

Ingrediente pentru crema:

200 gr crema de branza Philadephia sau Exquisa
300 ml de frisca vegetala
100 gr zahar pudra
esenta de vanilie
150 gr zmeura
coaja unei limete

Pentru decor:

zmeura si feliute de limeta

Preparare blat:

Intr-o tigaie intinsa prajim putin migdalele la foc mic, apoi adaugam untul taiat bucatele si mai tinem un minut sau doua pe foc, pana cand migdalele capata o culoare aurie.














Luam de pe foc tigaia, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand se topeste ciocolata.  Incorporam, apoi, fulgii de porumb zdrobiti putin in prealabil.

Punem compozitia pe farfuria de servire, in interiorul unui inel de tort cu diametrul de 18 cm, nivelam si pastram blatul in frigider pana cand pregatim crema.

Prepararea cremei:


Batem crema de branza cu zaharul pudra pana cand devine pufoasa. Adaugam esenta de vanilie.

Batem frisca pana cand se intareste, apoi o incorporam in crema de branza in doua transe. Cu a doua transa adaugam si 150 gr de zmeura si coaja razuita a unei limete.

Intindem crema obtinuta peste blat si lasam la rece 2-3 ore.

Desprindem tortul de inel cu un cutit cu lama subtire pe care il incalzim in apa fierbinte.
Ornam tortuletul cu zmeura si feliute de limeta sau cu frunzulite de zmeura.
Cu aceasta reteta, chiar daca e foarte simpla, voi participa la colectia de retete a Mihaelei , "Dulce Romanie" -Provocarea lunii iulie 2012, gazduita de Simplu si Bun.  Daiana si Cosmin au ales ca ingrediente pentru aceasta luna zmeura si vanilia, asa ca reteta aceasta e cat se poate de potrivita.

6 comentarii:

  1. Pe mine m-ai corupt sigur, il voi incerca cu prima ocazie. Nici eu nu sunt fan al blaturilor fara coacere si chiar si mai putin, al celor din biscuiti digestivi. Dar combinatia asta suna racoritor si proaspat, mai potrivita, cred, pentru un cheesecake de vara. Multumesc pentru idee, Rita!
    O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Roxana. Nici mie nu-mi place sa mai pun unt la biscuitii digestivi. Mi se pare un blat greu. Daca vrei sa faci cheesecake in cuptor, mai poti pune piscoturi ca si baza, fara sa-i inmoi. Sa ai o seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci mor de pofta...si o combinatie care mie imi place enorm....super reteta !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Alex, draga mea, multumesc de vizita. Da, adevarul e ca ne cam facem pofta reciproc.:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce fain e, cred ca e super delicios, cu zmeurica!

    RăspundețiȘtergere