19 iunie 2012

Tort cu cosulet de trandafiri


Am avut iarasi bucuria de a pregati un tort-cadou. De data aceasta pentru Olivia, soacra mea. I-am facut un cosulet cu trandafiri lilac-rozulii, fildes si albi, pentru ca iubeste trandafirii. In curtea ei sunt multe-multe tufe de trandafiri si de cate ori o vizitam ma intorc cu cate un buchet parfumat. Dar sa revenim la tortul ei. Tort cu blat de ciocolata si mousse de mascarpone cu vanilie si scortisoara, invelit in fondant din marshmallows de culoarea fildesului. Am fost fericita ca am reusit sa-i fac un tort atat de elegant.







In timpul lucrului am facut multe-multe poze, ca sa va pot arata cum am preparat pasta marshmallows, cum am pregatit tortul pentru a putea fi imbracat cu pasta si cum am facut toate decoratiunile de pe tort. Voi impartasi cu voi tot ce am invatat pana acum, cotrobaind pe internet. Daca veti urma sfaturile mele nu veti repeta greselile pe care le-am facut eu din lipsa de experienta.

8 comentarii:

  1. Foarte frumos tortul si elegant, cred ca soacra ta a fost incantata ;-) Imi place mult semnul infinitului, cred ca o sa fur si eu ideea pt. urmatorul tort ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca-ti place. Nu-s mare lucru de facut, dar sunt foarte elegante. In realitate arata mult mai bine decat in poza.

    RăspundețiȘtergere
  3. suna super blog retete de nota 10 abia acum tiam descoperit blogu un tort minunat te rog ai putea sa pui reteta suna interensat succes in continuare cu drag ely

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de vizita,Ely. Reteta o voi posta curand, dar pana atunci o gasesti la Flory, pe blogul "Retete fel de fel", sub denumirea "Tort cu crema mascarpone". Eu am adaugat 1/2 lingurita de scortisoara in crema.
    Linkul: http://iulianaflorentina.blogspot.ro/2011/12/tort-cu-crema-de-mascarpone.html
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot pentru Ely: reteta de marshmallows o gasesti la categoria "Cum se fac ornamentele pentru torturi", pe blogul meu(in sectiunea categorii, in dreapta). Vei gasi si instructiuni pentru imbracarea tortului.

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc mult succes in continuare la torturifine si gustoase cu drag ely

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu iti multumesc, Ely. Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere