Albusurile care raman de la diverse preparate se pastreaza foarte bine in congelator timp de 6 luni.
Se pun albusurile intr-o cutiuta care se inchide ermetic sau in pungulita cu ziplock (in acest caz, albusurile se pun in congelator timp de 3-4 ore in suportul pentru cuburi de gheata, apoi se transfera in punga) si se noteaza numarul de albusuri pe capacul cutiutei sau pe un biletel care se prinde intre cutiuta si capac.
Credeti-ma, altfel n-o sa tineti minte cate sunt!
Se dezgheata in frigider timp de 10-12 ore inainte de utilizare sau la temperatura camerei in doua-trei ore, in functie de cantitate. Sa nu puneti albusurile pe surse de caldura sau in cuptorul cu microunde.
Le putem folosi la urmatoarele retete:
Dulci:
- Royal Icing pentru decoruri
- Blaturi de tort fara galbenus Exemple: Tort cu blat de cocos (Rafaello), blat cu migdale
- Macarons
- Bezele
- Pavlova
- Spuma de capsuni sau alte fructe
- Mousse de ciocolata sau cu alte arome
- Creme pentru cupcakes
Sarate:
- omlete
Altele:
- masca pentru fata, impreuna cu miere si lapte
- se pot consuma crude, pentru aport de proteine - multumim pentru idee, Angelica
Daca aveti si alte idei, va rog sa ni le impartasiti ca sa completam lista.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu