5 septembrie 2012

Casuta porumbeilor indragostiti


Iar voi face o postare scurta de tot. Nu reusesc nicicum sa ajung la zi cu treburile.
Urmeaza cel mai important proiect din viata mea de blogger! Duminica particip la Campionatul International de Gatit in Aer Liber la Polus Center. Concurez la Cupa Bloggerilor, la sectiunea Dulciuri si patiserie. E un proiect mare de tot pentru mine, asa ca ar fi bine sa ma apuc de treaba! O sa va povestesc pe indelete de luni incolo si despre casuta porumbeilor, dar mai ales despre ce minunatii voi vedea la Campionat.
In orice caz, abia astept sa-l intalnesc pe domnul Uica Mihai, pe care-l admir foarte-foarte mult. Imi face o deosebita placere sa citesc articolele sale. Din punctul meu de vedere este un al doilea Ion Creanga. Dar sa va spun ce surpriza minunata mi-a facut! Era sa lesin de emotie cand m-a sunat PERSONAL sa ma invite sa particip la showul de sambata, Masters of Flames - Hells kitchen and Angel Lounge alaturi de mari maestri cofetari si actori de renume. Nici acum nu-mi vine sa cred. Eu, gospodina harnicuta, la spectacol de maiestrie culinara! Spre numai sa nu ma impiedic pe-acolo de emotie si sa creez un mic haos, dupa cum obisnuiesc sa ma comport cand ma domina emotiile. Vom vedea.
Deocamdata am terminat proiectul meu nr.2, Casuta Porumbeilor Indragostiti, care va fi dat cadou din partea mea si a unei prietene dragi surorii sale, care sarbatoreste saptamana aceasta aniversarea casatoriei. Le dorim multa-multa fericire in continuare, sanatate si intelegere.

Atat pentru azi. Fug la milioanele de treburi care ma asteapta.
Va astept cu drag la Campionat. Daca vreti sa gustati din prajiturile mele, va astept cu mare drag la Polus Cluj, duminica la ora 10. N-o sa va dezamagesc!

27 de comentarii:

  1. Cred ca e prima data cand imi pare rau ca nu sunt din Cluj... :) Felicitari, Rita, sa fie intr-un ceas bun, iar participarea asta sa-ti fie una dintr-un lung sir de intalniri frumoase!
    Nu doar ca sunt sigura ca nu vei dezamagi, dar cred ca vei avea un succes nebun la competitie.

    In ce priveste casuta porumbeilor, mie imi transmite un sentiment de camin cald si asezat. Iar florile stilizate pe exterior au un aer atat de romanesc, de simplu si de autentic, incat mai ca-mi da tarcoale invidia. ;-) Superb!

    Spor la lucru si mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, Roxana! Ma trec frigurile la vorbele tale. De azi dimineata tot fac schite si tai hartie, celofan si tuille pentru o filigorie din royal icing. Deja ametesc. Si de-abia acum incepe greul. Multumesc pentru urari. Mi-a mai venit inima la loc dupa ce am citit comentariul tau. Multumesc mult si imi pare rau si mie ca nu esti mai aproape. Am face barter! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. e....n-am cuvinte......pe bune.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoasa e casuta, superba, gingasa...si plina de intelesuri! Iar despre evenimentele din weekend nu pot decat sa-ti spun sincere felicitari!!! Cu siguranta o sa te descurci de minune, lasi emotiile acasa, si mergi acolo cu incredere si curaj! Abia astept sa ne povestesti cum a fost!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Poliana. Abia astept sa aud cum vor fi reactionat sarbatoritii.

      Ștergere
  5. Nici nu stiu cu ce sa-ncep...ca parca si mie-mi da tarcoale invidia :))
    Esti super talentata si chiar daca am mai facut-o, te felicit din nou, ai realizat o casuta demna de admirat pe coperta unei reviste!
    Iar despre campionat ce pot sa spun, este un show beton! Uica Mihai este un om minunat, pupa-l din partea mea...aaa, si pe Marcel Iorga :))
    Sa ai un weekend minunat si abea astept pozele si impresiile, pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angela, draga mea, se pare ca intrat in valtoare. Nici nu mai stiu cum era viata mea inainte de a avea blogul si inainte sa ma fi prins febra asta cu decoratiunile. A propos, cred ca nu trebuie sa ascund ca primul porumbel pe care l-am facut a fost de fapt o foca! Am murit de ras cand am vazut. Am studiat pe internet poze cu porumbei, apoi am reusit. Cucerirea neamului pasaresc! Astept sa ma intorc la voi, sa va mai vizitez. Am citit cum te-ai distrat in vacanta, dar n-am apucat sa-ti scriu comentariu. Ma bucur ca ai avut o vacanta frumoasa. Te pup!

      Ștergere
  6. Bafta multa iti doresc,si lasa emotiile.Faci asa niste minunatii.
    Casuta aceasta rustica este pup si simplu superba.
    Pupici multi si calde imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup si eu si iti multumesc mult de vizita. Ma bucur ca va place casuta. La un moment dat am planuit sa fac cate o casuta pentru fiecare anotimp, numai ca nu am apucat sa le si fac. Asa ca prima din seria casutelor este aceasta, cea a porumbeilor indragostiti. Poate ca e mai bine asa. Te imbratisez cu drag.

      Ștergere
  7. Ma uimesti din ce in ce mai tare ... nici nu mai am cuvinte de lauda si de admiratie ... iti tin pumnii pe duminica si incerc sa vin sa te sustin ... e asa de frumoasa casuta ca imi vine sa-ti spun ca eu si cu Victor am avut saptamana trecuta 20 ani de casnicie ... chiar am avut ...

    Si sa stii ca mi-am facut un obicei sa-ti vizitez blogul ... si le-am povestit colegelor ... si le-am aratat ce minunatii faci tu ... si am fost mandra ca te cunosc ... una din ele stia de tine de la sotul ei care lucreaza cu tine ... e mica lumea ... dar Clujul si mai si ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, va doresc multa fericire si intelegere in continuare. 20 de ani! Am crezut ca numai eu sunt asa batranica dintre cunostintele mele. Noi vom avea anul viitor 25 de ani de cand suntem impreuna. mai mult de jumatate din viata traita pana acum. iti dai seama ce binecuvantare? Daca stiam, iti faceam o surpriza si tie. Abia astept sa ne vedem. Sa stii ca si eu sunt cel putin la fel de mandra ca te cunosc pe tine. Esti o femeie deosebita. Vin cu ceai la concurs? Te pup!

      Ștergere
  8. Mult succes si sa ai multa incredere in tine, nu ai de ce sa ai emotii.
    Speram sa primim si noi fotografii de la Campionat!

    Cu mult drag,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de incurajare, Mihaela. Bineinteles ca veti primi fotografii. Abia astept sa-i intalnesc pe domnul Uica si pe Marcel. O sa vina si Alice sa ma vada!

      Ștergere
  9. Paula dear, thanks for visiting. I'll participate at a show on Saturday, but on Sunday, I will be at an international contest for bloggers. Do You imagine that? I wanted to surprise You, but now I have to tell: I make a little sort of a gazebo too. I will dedicate it to You. I imagined a theme for the contest named The seasons of life. The little gazebo will be the ending scene, surrounded by christmas decorated cokkies and a square white cake, and a little white lonely bench. I will put the gazebo an a cilinder shaped vase, upside down, filled with silver and blue christmas baubles. There, in the winter of life, everything will be white, silver and iceblue. I hope I will be able to make two sleeping royal icing angels at the base of the vase, meaning that the couple is still there, happy, loving each other, waaiting to ascend to heaven, which is the gazebo with the little heart in it. I will write You a long-long letter with pictures on Monday. Kisses!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Rita,

    Pudra de sfecla rosie, pudra de spanac si sofranul sunt folosite drept coloranti alimentari naturali de mult timp. Am citit mult despre acestia pt ca nu vreau sa folosesc chimicale. Deocamdata nu le am folosit pt ca magazinul online nu are pe stoc pana saptamana viitoare pudra de sfecla rosie. O sa le comand. Magazinul e de incredere, eu imi cumpar de acolo tot felul de produse de un an si jumatate. Nu le vand eu, e un magazin din SUA.

    www.iherb.com?rcode=aka237
    cu preturi foarte mici fata de Romania, livrare din SUA doar 4$. Nu se platesc taxe vamale si TVA pt ca pachetul ajunge la oficiul postal local de care apartii cu adresa, cam in 2 saptamani.

    In plus, cu promo cod AKA237 ai o reducere de 10$. Reducerile le am gasit aici: http://www.couponscodes.pro/iherb.htm
    http://bestcoupons.pro/stores/iherb-coupon-codes/

    Iata ce coloranti am gasit:

    pudra de sfecla rosie
    http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Powdered-Beet-16-oz-453-g/31129?rcode=aka237

    pudra de spanac verde
    http://www.iherb.com/Starwest-Botanicals-Organic-Spinach-Powder-1-lb/40618?rcode=aka237

    sofran (galben)
    http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Saffron-Threads-0-036-oz-1-g/35416?rcode=aka237

    pudra de turmeric (galben)
    http://www.iherb.com/Starwest-Botanicals-Turmeric-Root-Powder-Organic-1-lb/22718?rcode=aka237

    Sper ca v am inspirat in realizarea unor mancaruri foarte frumos colorate.

    Daca imi lasi si mie comentariul si link urile, ma ajuti mult pt ca vreu sa promovez 2 site uri (nu magazinul care vinde pudrele).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am crezut ca le vinzi tu. Doresc sa evit pe cat se poate chimicalele in prajiturile pe care le fac si am inceput o munca destul de asidua de cercetare a colorantilor naturali. Imi place sa folosesc nuante deschise, iar acestea sunt destul de usor de obtinut cu coloranti naturali. Problema este ca prafurile rezultate din diferite fructe si legume au un gust destul de puternic care modifica gustul cremelor. Cu toate acestea, cu putina creativitate si adaptare sunt sigura ca pana la urma voi reusi sa gasesc inlocuitori naturali potriviti pentru colorantii obisnuiti.
      Multumesc de informare, Madalina.

      Ștergere
  11. de unde aveti aceasta casuta?vreau si eu sa imi cumpar una.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita, Alina. Casuta am facut-o eu din turta dulce si am ornat-o cu royal icing. Porumbeii sunt facuti din fondant.

      Ștergere
  12. este superba!...nu mi-am dat seama ca poate fii din turta dulce...m-ar interesa si pe mine una,cat costa?mai realizati la comanda?
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  13. multumesc!
    eu ma gandeam sa o fac cadou de Vlentine's Day,in 2013.pana atunci,mai vorbim.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  14. astept urmatoarele postari,sa ma decid asupra unui model.
    dar daca casuta porumbeilor indragostiti,a-ti face-o putin mai mica,tot atat costa?
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, draga mea, la lucrarile astea costa mult manopera, nu materialul. Asta, pentru ca tot ce vezi este facut manual, fara nici un mulaj. Sunt foarte multe ore de munca. Ma suni la anul si discutam. Ne intelegem noi cumva sa nu coste foarte mult.

      Ștergere
  15. am inteles.
    multumesc!
    Alina.

    RăspundețiȘtergere