2 mai 2012

Tarta cu ciocolata si zmeura

Scuzati decoratiunea cu floricele, dar in timp ce pregateam tarta, zmeura pastrata pentru decor a disparut ca prin minune.      

Crusta din biscuiti umpluta cu compozitie de trufe de ciocolata cu aroma de zmeura este deliciul suprem pentru iubitorii de ciocolata. Am gasit aceasta reteta pe Joy of baking si n-am stat nici o clipa pe ganduri - mi-am suflecat manecile si la treaba!

Ingrediente

Crusta

200 gr. de biscuiti digestivi
70 gr. de unt topit

Umplutura ciocolata cu sos de zmeura

280 gr ciocolata minim 55% cacao
80 ml de sos de zmeura
240 ml frisca lichida 32% grasime

Sos de zmeura

240 ml de zmeura
2 linguri de zahar

Prepararea crustei:

Se zdrobesc foarte fin biscuitii, apoi se amesteca cu untul topit.
 Va puteti da seama daca compozitia s-a legat strangand-o in pumn. Compozitia este buna daca ramane intr-o bucata. Daca se faramiteaza, mai adaugati foarte putin unt.


Cu aceasta compozitie se imbraca forma de tarta sau de tort tapetata cu hartie de copt, urcand si pe peretii formei cam 2 cm.
Compozitia se apasa in forma cu dosul palmei sau cu fundul plat al unui pahar.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr.C in jur de 15 minute. Se lasa la racit pana cand pregatim umplutura.

Prepararea sosului de zmeura

Se amesteca zmeura cu zaharul si se zdrobeste cu mixerul vertical.

Se strecoara sosul pentru a indeparta samburii de zmeura.

Prepararea umpluturii de ciocolata

Eu am dublat cantitatile pentru umplutura pentru ca tarta sa fie mai inalta.

Se aduce la punctul de fierbere frisca, apoi se toarna peste ciocolata maruntita fin. Se lasa cateva minute sa se topeasca ciocolata, apoi se amesteca compozitia pana cand devine fina si dispar toate bucatelele de ciocolata. Daca este nevoie, se mai incalzeste putin, amestecand continuu. Se adauga sosul de zmeura si se lasa sa se racoreasca putin.
Cu aceasta compozitie se umple tarta. Mare atentie sa nu scoateti tarta din forma de tort, pentru ca umplutura calduta topeste marginile tartei.
Tarta se introduce in frigider cateva ore, apoi se scoate din forma de tort.
Se decoreaza cu trufe de ciocolata (din umplutura se fac cateva bombonele si se tavalesc prin cacao) si zmeura daca pofticiosii din jurul vostru nu le devoreaza.
Iata o felie generoasa din aceasta delicioasa bomba de calorii:

2 comentarii:

  1. Stunning!!!!!
    Ciocolata si zmeura, e poate cel mai decadent mixt posibil la capitolul umpluturi...dupa umila mea opinie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Opinia ta e corecta. Doar ca e cam multa ciocolata aici. E o reteta mai veche. :)
      Acum as modifica cate ceva la ea. Pup!

      Ștergere