29 mai 2012

Premii din toata inima pentru cele mai sufletiste si generoase doamne pe care le cunosc

Instructiuni de folosire si instalare:
- Cu premiul te mandresti, il admiri si nu-l mananci pentru nimic in lume.
- A se instala (expune) la inaltime corespunzatoare pentru a fi ferit de actiunile vatamatoare ale copiilor.
- A se atasa biletel cu diverse avertizari pentru cei care atenteaza la aceasta comoara delicioasa.


       Vineri, 25 mai 2012, am avut marea bucurie sa citesc un articol despre actiunea initiata de cele patru doamne - "Zambete pentru copii". Am inserat articolul putin mai jos.

       Pana in acea zi, am cunoscut-o numai pe Miha cea harnica, bloggerita care posteaza zilnic cate o reteta delicioasa. Credeti-ma, nu-i lucru putin. Este nevoie de multa daruire, munca si talent. Ea le are pe toate.
Acum am descoperit o noua latura a sa, cea de femeie generoasa care lucreaza cu pasiune pentru fericirea altora. Bravo Miha!

Citind articolul, am devenit curioasa sa le cunosc si pe celelalte bloggerite Asa cum am banuit, sunt facute din acelasi "aluat", ca sa folosesc un termen drag lor.

       Am avut norocul sa o cunosc pe Alice, care posteaza nu numai retete minunate si sfaturi pentru ingrijirea plantelor, dar si gandurile sale spre incantarea si, uneori amuzamentul cititorilor sai. Scrie cu un talent desavarsit.
Nici nu stiu cum as putea-o caracteriza mai bine: o scumpa, o mama iubitoare a bloggerilor incepatori (dupa primul meu comentariu referitor la articol m-a si vizitat, mi-a facut marea bucurie sa comenteze una din postarile mele si a devenit prima membra a blogului meu), o femeie cu mult simt al umorului, care te incarca cu energie, directa, prietenoasa, dar in primul rand, cineva care isi dramuieste timpul astfel incat sa poata aduce bucurii prin munca sa celor din jur.
Alice, felicitarile mele! Sunt mandra ca esti primul membru al blogului si sunt fericita ca te-am cunoscut.

     Urmatoarea vizita mi-a facut-o Simona, dispusa si ea sa intre in contact  cu mine, numai ca intre timp am fost "orbita de Alice". Blogul Simonei este atat de complex, retetele precise si usor de urmat, incat sunt sigura ca munceste foarte mult la el. Pozele sale sunt demne de un fotograf iscusit.
Motto-ul ei : "Nu conteaza atat de mult ce faci,ci cata dragoste pui in ceea ce faci."
Simona, prin faptele tale demonstrezi o mare dragoste pentru semenii nostri.
Simona, ai toata admiratia mea!
     
     In coltul din dreapta sus este premiul lui Dana. Ea este o "Julie" a Romaniei (din filmul Julie si Julia - inspiratia sa). Si-a luat un angajament indraznet, si anume, sa prepare si sa posteze in fiecare saptamana cel putin o reteta din cartea "Carte regala de bucate"In postarile sale simti pasiunea ei pentru gatit si parca ti-o imaginezi alunecand ca o printesa printre cratite, schimband lingura de lemn cu aparatul foto, apoi, trecand de la aragaz la calculator, de la cartea de retete la compunerea postarii. Ea intregeste cu succes grupul celor patru bloggerite care si-au dedicat pasiunea si priceperea pentru a aduce zambete pe chipul copiilor.
Dana, esti zana cea buna din povesti!


Prin munca, prin pasiunea si dragostea lor, copiii de la Centrul "Mia Casa"-Inculet vor petrece clipe minunate de ziua lor.
Aceste doamne sunt exemple demne de urmat de noi toti.
Dumnezeu sa le binecuvanteze si sa aiba parte de multa fericire.

Va ofer citatul, impreuna cu banner-ul lor, pe care le-am copiat pentru voi :

      "Intr-un moment in care din ce in ce in mai multi oameni au inteles ca este de datoria noastra sa ne sprijinim semenii, patru bloggerite culinare din Iasi s-au decis sa initieze o campanie pentru copii.


Miha, Alice, Dana si Simona au ales sa isi cultive si impartaseasca pasiunea pentru gatit prin blogurile lor culinare, cunoscute si apreciate in ceea ce se dovedeste a fi un segment foarte puternic de blogging.


Iar cum pasiunea si daruirea merg foarte bine impreuna, doamnele au planuit ca actiunea Zambete pentru copii sa aiba loc si in Iasi. Au cooptat parteneri de incredere - bucataras.ro, gustos.ro, afaf.ro, Delaco, pastai de vanilie.ro, libris.ro, Boromir, IcarTours Iasi si Daneti si au pornit la drum.


Si-au unit eforturile si pregatesc prajituri, briose, dulciuri de casa si alte nimunatii cu care ii vor incanta pe copii de la Centrul de Zi pentru Copii Mia Casa chiar de ziua lor, de 1 iunie.


Peste 30 de micuti cu varste cuprinse intre sase si unsprezece ani vor primi darurile si povestile celor patru si poate vor invata de la ele ca orice lucru facut cu pasiune si dedicare iti poate aduce satisafactii nemasurate.


In afara dulciurilor de care cu siguranta acesti copii se vor bucura sincer, pentru ei raman in continuare foarte multe lucruri de facut. Acesta este motivul pentru care Zambete pentru Copii are nevoie de sprijin pentru a putea oferi mai multe celor mici.


Daca aceasta initiativa v-a adus aminte ca lucrurile mici pot provoca bucurii mari,va asteptam sa le contactati pe oricare dintre initiatoarele Zambete pentru Copii prin intermediul blogurilor:


Miha http://dulciurifeldefel.blogspot.com/


Alice http://alice-albinutza.blogspot.com/


Dana http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/


Simona http://www.simonapatras.blogspot.com/  "

A sosit si ziua de 1 iunie, 2012. Cred ca sunteti curiosi cum s-au distrat copiii.
Alice, dupa doua zile de robotit,  ne impartaseste amintirile sale, impreuna cu o gramada de poze. 
 http://alice-albinutza.blogspot.ro/2012/06/1-iunie-la-mia-casa-inculet-zambete.html

La fel si Miha, in postarea "Zambete pentru copii la final" .

Dana a scris si ea un articol emotionant: http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/2012/06/02/1-iunie-zambete-pentru-copii-la-mia-casa-barnova/

Poate ca intr-o zi o sa invatam sa ne pese mai mult de cei din jurul nostru si chiar sa facem gesturi frumoase, sa-i ajutam pe cei care nu au norocul sa aiba o viata la fel de frumoasa ca a noastra.

Aceste fete cu maini de aur ne dau un exemplu frumos, pe care trebuie sa-l urmam si noi. 

 Multumim fetelor pentru aceasta zi de neuitat atat pentru copii cat si pentru noi toti!





7 comentarii:

  1. oh, doamne...ce cuvinte mari, Rita.

    multumesc....multumim...nu stiu ce sa spun.

    hai s-o reiau :)) poate ne apucam la iarna de alta actiune :)) pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Rita draga, multumim din suflet pentru premiu, pentru cuvintele frumoase si pentru implicarea ta in acest proiect al nostru.

    Imbratisari calde de la Iasi! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-au dat lacrimile...si nu glumesc.
    Ma inclin!
    Nu stiu daca meritam asa cuvinte frumoase.
    Doamne ajuta.
    Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc. Proiectul vostru inseamna mult pentru mine. Sunteti bune la suflet, harnice, deosebite. Ce mai, femei extraordinare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!!!!!
    Pupici dulci !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu iti multumesc Simona pentru fapta buna pe care o faci. Doresc sa va cunoasca cat mai multa lume, poate-poate intr-o zi o sa traim intr-o lume in care toata lumea va zambi fericit.

    RăspundețiȘtergere