tag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post7392229324829818289..comments2023-12-12T16:39:52.959+02:00Comments on Comori Delicioase: Reteta de turta dulce moale pentru CraciunRita Oargahttp://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comBlogger62125tag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-27390729859392683842020-03-04T22:56:29.148+02:002020-03-04T22:56:29.148+02:00Culoarea depinde foarte mult de culoarea scortisoa...Culoarea depinde foarte mult de culoarea scortisoarei si a galbenusurilor. Condimentele trebuie sa fie macinate foarte-foarte fin. Ouale cu coaja maronie au de obicei galbenusul portocaliu.<br />Turtele din poza au fost unse inainte sa fie coapte complet cu un amestec de galbenus si lapte/frisca. De aceea sunt mai inchise decat turtele simple.<br />Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-51102406501532635662020-03-04T22:41:00.613+02:002020-03-04T22:41:00.613+02:00Bună.
Culoarea bruna-maronie a turtelor dumneavoas...Bună.<br />Culoarea bruna-maronie a turtelor dumneavoastră care apar în poza de prezentare mie nu mi-a ieșit.<br />Ale mele sunt de culoare mai deschisa, iar gustul este fantastic. Sunt foarte mulțumită de aceasta rețetă. <br />Cu ce se colorează, adăugați și cacao în compoziție? <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14723535694284591939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-65997158961225247512018-11-27T23:57:04.862+02:002018-11-27T23:57:04.862+02:00Sigur poti sa inlocuiesti zaharul cu zahar brun, d...Sigur poti sa inlocuiesti zaharul cu zahar brun, dar trebuie macinat. Zaharul brun va schimba un pic textura, fiind umed.Probabil ca turtele vor fi mai moi. Gustul ma tem ca va fi destul de diferit, dar cred ca va fi bun. Sper sa nu fie prea puternic, totusi. De asemenea, s-ar putea sa difere un pic timpul de coacere. Poti sa faci o incercare din jumatate sau un sfert de portie de aluat ca sa vezi daca iti place mai mult cu zahar brun. Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-19548649964364480612018-11-27T12:04:15.920+02:002018-11-27T12:04:15.920+02:00Buna draga Rita!Pare de departe o reteta nemaipome...Buna draga Rita!Pare de departe o reteta nemaipomenita, insa ma intrebam daca as putea inlocui zaharul pudra cu zahar brun? Niculitahttps://www.blogger.com/profile/07452268091236635389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-38275860433845939892018-02-19T15:39:34.258+02:002018-02-19T15:39:34.258+02:00Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, odata decora...Buna ziua!<br /><br />Imi puteti spune, va rog, odata decorata turta dulce cu royal icing, cat rezista? <br /><br />Multumesc!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15405365243394206207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-78204471754656330562017-11-25T08:51:34.053+02:002017-11-25T08:51:34.053+02:00Bună dimineața! As dori să încerc această rețetă î...Bună dimineața! As dori să încerc această rețetă în zilele următoare, însă nu doresc să decorez turtele, as vrea să le las simple cu un luciu frumos deasupra care să nu fie dulce. Cum as putea să îl obțin? Mulțumesc pentru minunatele rețete! Danielahttps://www.blogger.com/profile/06129552287879247628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-45496859457723891642016-12-28T19:53:41.173+02:002016-12-28T19:53:41.173+02:00Daca folositi forme cu dimensiunea de 10 cm, cam 4...Daca folositi forme cu dimensiunea de 10 cm, cam 40-50 de bucati. Daca formele sunt mai mici, ies dublu.Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-86203551164350152112016-12-17T20:19:29.254+02:002016-12-17T20:19:29.254+02:00Cam cate turte v-au iesit din compozitia asta? sa ...Cam cate turte v-au iesit din compozitia asta? sa stiu la ce sa ma astept :-s Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14436903165719130338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-59085163204941917892016-12-11T09:45:05.011+02:002016-12-11T09:45:05.011+02:00Si eu am folosit mix de condimente si pe plic scri...Si eu am folosit mix de condimente si pe plic scrie ca este pt.un kg.de faina.Am mai adaugat niste pudra de ghimbir si coaja rasa de portocala.Delicioasa aceasta turta dulce,am facut-o si anul trecut si azi o repet .Multumim pentru retete si precizari f. folositoare!<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05294167059319869320noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-38081330941530949652016-12-05T08:35:34.338+02:002016-12-05T08:35:34.338+02:00N-am incercat mixuri de condimente. Daca are aroma...N-am incercat mixuri de condimente. Daca are aroma foarte puternica, ajunge o lingura.<br />Daca vi se pare ca mirosul nu e foarte intepator, puteti pune o lingura si jumatate, doua linguri la un kilogram de faina.<br />Omuletii aceia nu am idee ce fel de fulg au in brate.<br />Cert este ca pasta de zahar se topeste si se arde, iar royal icingul sigur se arde la temperatura de 165-170 gr. C.<br />Poate ca au pus un fulg tot din turta dulce pe care l-au intins mai subtire, si l-au decorat dupa coacere.Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-43040162057234857862016-12-03T21:59:01.480+02:002016-12-03T21:59:01.480+02:00Eu am mix de condimente special pentru turta dulce...Eu am mix de condimente special pentru turta dulce, cam cate lingurite se folosesc in acest caz? Am vazut pe net un tutorial unde se coace omuletii din turta dulce impreuna cu un fulg de nea in brate, care este pus inainte de a fi bagati la copt. Stiti cumva din ce e facut acel fulg, din royal icing intarit sau din pasta de zahar intarita? Va multumescAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07225935051097176325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-81696974369207744922016-02-18T15:20:24.278+02:002016-02-18T15:20:24.278+02:00Ma bucur ca va place si voua turta dulce.
Cred ca ...Ma bucur ca va place si voua turta dulce.<br />Cred ca poate fi exclus zaharul, dar in cazul acesta va trebui sa mai adaugati miere la compozitie, altfel nu se va lega aluatul. Din pacate n-am experimentat cata miere ar mai fi necesara, dar ma gandesc ca in jur de 100 de grame ar fi suficienta.Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-66018471672023809492016-02-18T11:36:16.010+02:002016-02-18T11:36:16.010+02:00Am făcut turta dulce și mi-a ieșit perfect, va răm...Am făcut turta dulce și mi-a ieșit perfect, va rămâne rețetă de baza pentru fiica mea, eu însă am renunțat la zahar de mult și mă intrebam dacă as putea sa îl exclud Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15387282938061842134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-14982908199790227112015-06-10T17:08:40.877+03:002015-06-10T17:08:40.877+03:00Ma bucur ca pot sa-ti fiu de folos, Laura.
Eu as p...Ma bucur ca pot sa-ti fiu de folos, Laura.<br />Eu as pregati turtele in saptamana in care le si daruiesc, ca sa fie proaspete.<br />Pot fi depozitate in cutii cu capac sau in tava acoperita cu hartie de copt, la temperatura camerei.<br />Foaia nu o poti face foarte groasa pentru ca astfel o sa-i creasca destul de mult centrul, dar nici foarte subtire, pentru ca risti sa se indoaie si sa crape glazura, respectiv ciocolata. Poti sa faci foaia un pic-un pic mai groasa decat pentru turtele obisnuite, in jur de 4 mm, cred.<br />Astfel de piese trebuiesc coapte ceva mai mult decat cele micute, ca sa fie mai tari. Oricum, eu nu cred ca cineva le-ar manca. Cei care le primesc le pastreaza ca amintire.<br />Iti doresc mult spor si inspiratie!Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-60036631519406113132015-06-09T11:25:45.425+03:002015-06-09T11:25:45.425+03:00Buna, Rita! Multumesc pentru postarile tale. Sunt ...Buna, Rita! Multumesc pentru postarile tale. Sunt o sursa de inspiratie minunata. Vreau sa fac 2 turte dulci destul de mari cam de 3/4 din tava, in forma de inima. Una va fi decorata cu Royal Icing si una cu ciocolata topita. Cu cat timp inainte le pot face si cum trebuie sa le pastrez pana le dau, asa incat sa fie moi si pufoase? Cat de groasa sa fac foaia? Multumesc. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12674333558018955148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-30607207394844459342014-12-28T21:58:42.466+02:002014-12-28T21:58:42.466+02:00Pentru a face jumatate din cantitatea de turta dul...Pentru a face jumatate din cantitatea de turta dulce, poti sa pui un ou + un galbenus sau ca sa pui o jumatate de ou, bati oul care vine injumatatit si pui jumatate din el.<br />Un ou mare are in in jur de 60 gr. Vei pune cam 30 gr din el.<br />Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-33408825149415106582014-12-28T17:04:46.465+02:002014-12-28T17:04:46.465+02:00Am si eu o intrebare, daca vreau sa fac jumatate d...Am si eu o intrebare, daca vreau sa fac jumatate din reteta, cate oua pun ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03541339288401710110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-84742279276358394142014-12-20T01:56:41.060+02:002014-12-20T01:56:41.060+02:00Nu ma refer la zaharul pudra din comert. La aluatu...Nu ma refer la zaharul pudra din comert. La aluaturi in general nu este nevoie de farama de amidon care se gaseste in acesta.<br />Zaharul il macin si eu cu rasnita de cafea.<br />Multumesc pentru complimente. :)Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-9326926804362857692014-12-20T00:02:38.900+02:002014-12-20T00:02:38.900+02:00Buna,in primul rand felicitari pentru operele de a...Buna,in primul rand felicitari pentru operele de arta si pentru talent si rabdare.<br />As avea o nelamurire...zaharul pudra trebuie sa fie asa cumparat din comert (acela stiu ca are si ceva agent de ingrosare in el, amidon cred) sau va refereati la cel cristale si macinat in casa ? Multumesc !Elyhttps://www.blogger.com/profile/08365141377244318355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-40520791470059831622014-10-14T19:57:16.636+03:002014-10-14T19:57:16.636+03:00Eu lucrez de doi ani cu aceasta reteta.
In locul t...Eu lucrez de doi ani cu aceasta reteta.<br />In locul tau le-as testa pe amandoua, sa vezi care iti place mai mult.<br />Spor la ornat!Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-9941504210086871532014-10-14T18:03:38.271+03:002014-10-14T18:03:38.271+03:00Buna. Rita ce reteta recomanzi pentru turta dulce ...Buna. Rita ce reteta recomanzi pentru turta dulce de ornat: asta sau cea mai veche? (in special daca nu sunt neaparat pentru consum)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10253335102105167961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-4647031816034606472014-10-07T19:50:54.391+03:002014-10-07T19:50:54.391+03:00Nici nu stiu pentru ce sa ma bucur mai mult. Pentr...Nici nu stiu pentru ce sa ma bucur mai mult. Pentru succesul tau, pentru bucuria pe care ai avut-o decorand dulciurile pentru candy barul nepoticii sau poate pentru faptul ca vei primi un aragaz nou?!<br />Meriti aragazul dar si laudele oaspetilor de la masa de botez. Astept cu nerabdare poza cu candy barul.<br />Sa iti cresc mare nepotica si sa va bucurati de ea cu totii!<br />Referitor la cuptor, eu tocmai mi-am cumparat un cuptor si mai mare decat am avut pana acum.<br />Are volum de 75 litri, daca bine imi amintesc. Inca nu l-am incercat. Ar fi bine sa-ti cumperi unul de peste 50-60 de litri si sa aiba neaparat functia de convectie. Aceasta functie o folosesti cand pui 2 sau mai multe tavi in cuptor, ca sa se coaca totul uniform. <br />Cu cat mai mare este volumul, cu atat mai multe tavi poti sa introduci. <br />Sunt foarte multumita de marca Whirlpool, dar stiu de la alte bloggerite ca si Electroluxul face cuptoare excelente.<br />Iti doresc succes in continuare si astept poza.<br />Te imbratisez cu mult drag!Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-13631459031713580092014-10-07T11:09:29.498+03:002014-10-07T11:09:29.498+03:00Buna Rita. Sunt extrem de fericita. Am facut si cu...Buna Rita. Sunt extrem de fericita. Am facut si cupcakes (desigur tot o reteta minunata de a ta) pe care le-am decorat si pana la urma totul s-a transformat intr-un minunat candy bar. Desi am stat pana la 6 dimineata sa le decorez si am dormit doar 2 ore, oboseala nu a mai contat deoarece am avut un succes maxim cu toate si nu a mai ramas nimic.... Nu prea m-au crezut ca eu le-am facut :) . Si fericirea mea s-a transformat in extaz deoarece sotul meu mi-a promis ca vom lua si un cuptor electric! Multumesc din suflet din nou. Datorita tie am contribuit si eu la fericirea copiilor (dar si a adultilor) si totul a iesit superb. O sa-ti trimit o poza pe mail ca dovada Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12024619933334085197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-32465695331075976162014-09-30T21:58:04.332+03:002014-09-30T21:58:04.332+03:00Multumesc pentru cuvintele frumoase, Georgiana.
Sa...Multumesc pentru cuvintele frumoase, Georgiana.<br />Sa iti traiasca nepotica! Sa creasca mare, fericita si sanatoasa.<br />In cuptorul cu gaz ar fi bine sa pui tava putin mai jos de mijloc, dar nu foarte jos ca sa nu se arda de la flacara. Cel mai important este sa nu coci prea mult turtele. Cand incep sa prinda culoare pe verso, le scoti. Altfel se intaresc prea tare.<br />Ti-as recomanda sa cumperi un cuptor electric cu volum mare, in care sa poti coace mai multe tavi in acelasi timp. Ti-ar prinde bine din moment ce iti place sa faci prajituri.<br />Spor la prajiturit si fii sigura ca turta dulce o sa le placa copiilor. Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27380733631930487.post-57663212013748984032014-09-30T11:54:25.682+03:002014-09-30T11:54:25.682+03:00Buna Rita. In cautarile mele pe net de retete de t...Buna Rita. In cautarile mele pe net de retete de turta dulce am descoperit blogul tau si sunt absolut fascinata de tot ceea ce faci. Nu pot sa exprim in cuvinte admiratia pentru talentul si daruirea ta si iti multumesc din suflet ca ne impartasesti aceste lucruri minunate. Cam de 1 luna tot caut si testez retete de turta dulce pentru botezul nepoatei mele dupa care suntem topiti toti. Matusica, adica eu, sefa prajiturilor in familie, nu puteam sa ratez acest moment unic si sa nu prajituresc ceva :))) Reteta ta a fost de departe the best si am mari emotii deoarece sper sa fie pe placul copiilor. Chiar mi-am propus ca anul acesta sa fac aceasta turta dulce pentru colindatori si sa le ofer cu mult drag. As avea o intrebare in legatura cu coptul turtei dulci in cuptor. Eu am un aragaz mai vechi, traditional, care e departe de x grade cu incalzire si coacere, dar ma descurc cu el. Nelamurirea mea este unde anume punem tava in cuptor: jos, la mijloc sau in partea de sus? Multumesc frumos. GeorgianaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12024619933334085197noreply@blogger.com